Рик Питино е назначил агента Дрю Розенхаус, който да му

...
Рик Питино е назначил агента Дрю Розенхаус, който да му
Коментари Харесай

Питино отново гледа към НБА

Рик Питино е назначил сътрудника Дрю Розенхаус, който да му откри работа като старши треньор в Националната баскетболна асоциация, оповестиха медиите в Съединени американски щати. 66-годишният спецалист, който е едно от най-уважаните имена в колежанския баскетбол зад Океана, сподели пред ESPN: " Искам да бъда част от някоя организация и да развъртвам млади играчи. Искам да бъда част от тим. Това възприятие ми липсва извънредно. Сега уча НБА детайлно и в случай че има опция да повеждам някой млад тим, имам голям забавен да се заема с тази работа. "

През последната година Питино бе разследван, откакто стана ясно, че университетът в Луивил, чийто баскетболен тим той ръководеше, е плащал незаконно пари на надарени млади играчи, с цел да изберат тъкмо тази колежанска стратегия. Видеозаписи пък демонстрират, че университетът е наемал даже стриптизьорки и проститутки, с цел да накара младите баскетболисти да предпочетат програмата на Луивил.

Всички тези разкрития доведоха до освобождението на Питино от позицията на началник на баскетболната стратегия на висшето учебно заведение. Въпреки свадите към името му в последните години, Питино към момента се употребява като треньор с безспорни качества. За това свидетелстват и двете му трофеи в колежанското състезание с Кентъки през 1996 година и с Луивил през 2013 година, както и общо седемте участия във Файнъл Фор.

Питино има и опит като старши треньор в НБА. Между 1987 и 1989 година той бе отпред на Ню Йорк Никс, а от 1997 до 2001 година води Бостън Селтикс. От 2013 година Рик Питино е част от " Залата на славата " на баскетбола.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР