Рихард Крайчек: Новак Джокович е по-добър от ФедерерБившият номер 4

...
Рихард Крайчек: Новак Джокович е по-добър от ФедерерБившият номер 4
Коментари Харесай

Рихард Крайчек: Новак Джокович е по-добър от Федерер

Рихард Крайчек: Новак Джокович е по-добър от Федерер
Бившият номер 4 в света Рихард Крайчек счита, че Новак Джокович е по-добър от Роджър Федерер и Рафаел Надал. Победителят от Уимбълдън през 1996 съпоставя не броя на купите им, а представянето им, когато са във върхова спортна форма. Според него по този начин видяно, сърбинът има преимущество пред останалите си съперници.

"Ако приказваме за реализирани резултати и дълготрайност на кариерата, ще кажете Роджър. Но когато са в най-хубавата си форма, Джокович е по-добрият през множеството време и печели в множеството случаи", разгласи Крайчек пред Tennis World USA.

Новак приключи сезон 2018 като номер 1 и има преимущество в директните дуели против 15 от тенисистите в настоящия топ 20. Срещу други четирима салдото победи - загуби е едакъв, а само Стефанов Циципас е с позитивен баланс. Двамата са играли единствено един път.

"Джокович е несломим, когато е на върха на опциите си. Федерер играе 20 години на едно удивително равнище, което е необикновено, само че Новак има четири трофеи от Големия шлем една след друга. Надал и Федерер не са правили такова нещо", добави Крайчек, който е шеф на шампионата от сериите АТР 500 в Ротердам. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР