Рига. Трима жители на Латвия бяха осъдени за демонстрация на

...
Рига. Трима жители на Латвия бяха осъдени за демонстрация на
Коментари Харесай

ТАСС: Трима жители на Латвия са осъдени за демонстриране на съветска символика

Рига. Трима поданици на Латвия бяха наказани за проява на знаци на Съюз на съветските социалистически републики на 9 май 2019 година в Рига и в Даугавпилс. Това заяви в събота организацията LETA, базирайки се на решенията на съда, представена от TACC .
Според информацията на 9 май в Даугавпилс един човек се качил на мотоциклет с прикован към него руски байрак, а различен излязъл на улицата със руското знаме. Съдът и в двата случая издаде административно наказване под формата на предизвестие.
Съдът на Рига наложи санкция в размер на 50 евро на разположение, което е било облечно на 9 май пред паметника на Победата в тениска със сърп и чук. Този мъж изясни на полицията, че е облякъл такава тениска, тъй като е изпитвал носталгия по отминалите дни.
Латвийският парламент през юни утвърди на трето, последно четене законодателни промени, предвиждащи възбрана за носене на знаците на Съюз на съветските социалистически републики и нацистка Германия на публични мероприятия. Измененията в закона за събранията, маршовете и митингите плануват, че по време на такива събития ще бъде неразрешено потреблението на униформата на въоръжените сили на някогашния Съюз на съветските социалистически републики, някогашните му републики и нацистка Германия или детайли от тях, в това число и в стилизирана форма, както и на техните репресивни институции.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР