РИЧМОНД, Вирджиния (AP) — Законодателите от Вирджиния отхвърлиха в понеделник

...
РИЧМОНД, Вирджиния (AP) — Законодателите от Вирджиния отхвърлиха в понеделник
Коментари Харесай

Законодателите от Вирджиния отхвърлиха законопроекта за медицинско асистирано самоубийство

РИЧМОНД, Вирджиния (AP) — Законодателите от Вирджиния отхвърлиха в понеделник за още една година законодателството, което би разрешило на избрани възрастни, изправени пред терминална болест, да сложат завършек на личния си живот със самоприложено следено вещество предписано от снабдител на здравни услуги.

Комисия на Камарата на представителите гласоподава да придвижи законопроекта за асистираните самоубийства, спонсориран от сенатора от Демократическата партия Газала Хашми, до сесията през 2025 година, поставяйки завършек на възможностите му тази година.

Подобно законодателство се провали в предходни години. Но законопроектът на Хашми беше признат в Сената през февруари на партийно гласоподаване, откакто получи утвърждение от представителя на Съединени американски щати Дженифър Уекстън, демократ и някогашен щатски сенатор, който беше диагностициран с терминално неврологично заболяване.

Уекстън и други поддръжници споделиха, че законопроектът ще разшири състраданието към хората, които умират, като им даде контро...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР