Прокурорите поискаха от съдия да отмени гаранцията на майката на момче от Вирджиния, което застреля своя учител в първи клас

...
РИЧМЪНД, Вирджиния (AP) — Прокурорите поискаха от федерален съдия да
Коментари Харесай

РИЧМЪНД, Вирджиния (AP) — Прокурорите поискаха от федерален съдия да отмени гаранцията за майката на момче от Вирджиния който застреля и рани учителката си в първи клас, след като се твърди, че тя се е провалила на множество тестове за наркотици, докато е чакала присъдата си по две престъпления.

Дежа Тейлър се призна за виновен през юни за това, че е притежавал пистолет, докато е притежавал марихуана, и че е лежал на федерална формуляр за проверка на миналото, когато е закупила 9-милиметровия пистолет, с който синът й е застрелял учителката Абигейл Цвернер в началното училище Ричнек в Нюпорт Нюз. Момчето беше на 6 години, когато извади пистолета на майка си през януари и стреля един изстрел по Цвернер в класна стая, пълна с ученици. Zwerner беше сериозно ранен.

Тейлър беше освободена под гаранция в очакване на присъдата при условие, че се въздържа от незаконна употреба и притежание на наркотици. В искане, подадено в Окръжния съд на САЩ миналата седмица, прокурорите казаха, че Тейлър е дал положителна проба за употреба на марихуана и кокаин, не се е явил на два прегледа за наркотици и е пропуснал две планирани сесии за лечение на наркотици.

„Тези нарушения са сериозни и поставя под въпрос опасността на ответника за обществото, зачитането на закона и разпорежданията на този съд и не дава на Съединените щати никаква вяра, че ответникът ще спазва условията на нейния съдебен надзор, тъй като нейното поведение се повтаря, а не е само една грешка, ” Написаха помощник-адвокатите на САЩ Лиза МакКийл и Питър Осиф.

Джеймс Елънсън, един от адвокатите на Тейлър, каза пред The ​​Virginian-Pilot, че ще поиска от окръжния съдия на САЩ Марк Дейвис да не отменя нейната гаранция.

„Както толкова много американци, моят клиент има сериозни проблеми със злоупотребата с вещества, които се влошават от проблеми с психичното здраве. Бихме помолили за състрадание и разбиране в този момент. Както винаги, ние изразяваме непрекъснато бързо възстановяване на г-жа Цвернер“, каза Елънсън пред Асошиейтед прес в изявление по имейл.

Прокурорите поискаха от съдията да проведе изслушване по тяхното искане. Все още няма насрочена дата. Присъдата е насрочена за 18 октомври. Като част от споразумение за признаване на вината, прокурорите се съгласиха да поискат присъда от 18 месеца до 24 месеца затвор.

Тейлър се призна за виновен миналия месец по отделно щатско обвинение за престъпление пренебрегване на детето. В този случай прокурорите се съгласиха да поискат присъда, която попада в държавните указания, която се очаква да бъде не повече от шест месеца. Прокурорите също се съгласиха да оттеглят обвинение за престъпление за небрежно съхранение на огнестрелно оръжие. Присъдата е насрочена за 27 октомври.

Елънсън каза, че Тейлър е вярвала, че пистолетът й е бил закрепен на висок рафт в килера със заключване на спусъка, преди да започне стрелбата. Федералните прокурори казаха, че нито ключалка за задействане, нито ключ за такава брава са открити по време на обиските в дома на Тейлър.

И двата случая са сред последиците, последвали стрелбата, която разтърси град Нюпорт Нюз близо до Атлантическо крайбрежие.

Цвернер съди училищната система за 40 милиона долара, обвинявайки училищните администратори в груба небрежност и игнориране на множество предупреждения в деня на стрелбата, че момчето е имало пистолет в училище.

Вижте коментари
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР