Ричард Раундтрий, сценичният и екранен актьор, най-известен с изпълнението си

...
Ричард Раундтрий, сценичният и екранен актьор, най-известен с изпълнението си
Коментари Харесай

Доклади: Ричард Раундтрий, звездата от „Шафт“, почина

Ричард Раундтрий, театралният и екранен артист, най-известен с осъществяването си на жестоко говорещ частен детектив в „ Shaft “ от 1971 година, е умрял, съгласно голям брой отчети.

Той беше на 81.

Новината беше доказана от мениджъра на Roundtree Патрик Макмин в изказване за Variety. Макмин сподели пред изданието, че артистът е умрял във вторник следобяд след къса борба с рак на панкреаса.

„ Работата и кариерата на Ричард послужиха като повратна точка за водещите афроамериканци във кино лентата “, сподели Макмин. „ Влиянието, което имаше върху промишлеността, не може да бъде надценено. “

CNN се свърза с представители на артиста за коментар.

Раундтри се отличава с това, че е измежду шепата артисти, които се радват на най-хубави резултати с първата си екранна заслуга. Дотогава сценичен артист, основната му роля в епоса на Blaxploitation от 1971 година „ Shaft “ го изстреля в светлината на културните прожектори, стартирайки франчайз, който ще види продължения, ефирен сериал и рестартиране през 2019 година с присъединяване на Самюел Л. Джаксън.

Актьорът ще продължи да се радва на кариера, обхващаща 50 години с над 150 екранни заема. Известни телевизионни функции включват „ Roots “, „ Desperate Housewives “ и „ The Fresh Prince of Bel-Air “. Раундтри също взе участие във филми като „ Se7en “, „ Speed ​​Racer “ и „ Brick “.

Актрисата Габриел Юниън показа респект към Roundtree в X, някогашен Twitter, публикувайки наново изображения, показващи двойката от времето им дружно в телевизионния сериал „ Да бъдеш Мери Джейн “.

Джаксън, който взе участие с Раундтри в рестартирането на „ Shaft “, назова починалия артист „ Прототипът, най-хубавият, който в миналото е правил! “ в респект към Instagram във вторник вечерта.

„ Неговата гибел оставя дълбока дупка освен в моето сърце, само че съм сигурен, че и на доста вас “, продължи Джаксън. „ Обичам те, братко, виждам те да се разхождаш по средата на основната улица в парадайса и дирижирането на песента на Исак да се носи от вятъра!! Ангели шушукат. ”

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР