Риболовци и каякари ще протестират срещу унищожаването на реките утре,

...
Риболовци и каякари ще протестират срещу унищожаването на реките утре,
Коментари Харесай

Риболовци ще протестират срещу унищожаването на реките

Риболовци и каякари ще стачкуват против унищожаването на реките на следващия ден, заяви БНР. Протестът им ще е пред НДК и ще съвпадне със срещата на върха на Европейски Съюз. Според протестиращите един от проблемите е слабият надзор при построяването на ВЕЦ-ове.

„ Ние сме срещу това, че не се съблюдават разпоредбите и сме срещу това, че контролът върху това създаване е извънредно невисок. Трябва да разбирате, че всеки един Водноелектрическа централа, който се построява, съставлява радикално ситуацията в реката. За да се пристъпи към строителство на сходни планове, те би трябвало да извънредно ефикасни и смислени “, съобщи пред БНР Любомир Костадинов от Сдружение рибарски клуб " Балканка ”.

Той добави, че за поради неприятния надзор Искърското дефиле се е трансформирало в синоним на заличаване. Основна причина за това бил план за Водноелектрическа централа на община Своге. „ Всеки, който е пътувал с трен или кола е виждал по какъв начин към този момент няма река, а едни зелени блата, макар че се вършат опити да се почисти и да се възвърне по някакъв метод екологията. Това към този момент става много мъчно ”, съобщи Костадинов.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР