Риболовът около спорните Курилски острови скара Русия и Япония. В неделя

...
Риболовът около спорните Курилски острови скара Русия и Япония.
В неделя
Коментари Харесай

Риболовът около Курилските острови скара Русия и Япония

Риболовът към противоречивите Курилски острови скара Русия и Япония.

В неделя Москва отхвърли да взе участие в годишните договаряния с Токио по отношение на риболовството край островите поради по отношение на войната в Украйна, оповестява " Ройтерс ".

" За връщането към естествения разговор японските ни съседи би трябвало да проявят обикновено почитание към нашата страна , блян към възобновяване на двустранните връзки. На този стадий не виждаме такова предпочитание у японското държавно управление ", акцентира представителят на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова.

Днес основният секретар на кабинета на Япония Хирокадзу Мацуно съобщи, че Токио смята позицията на Москва за образуване на съвещания по отношение на риболова на японски риболовци в съветската икономическа зона покрай Курилите като неприемлива, оповестява ТАСС.
 Русия продължава да смята противоречивите Курилските острови за свои територии
Русия продължава да смята противоречивите Курилските острови за свои територии

Така отговори Захарова на митингите на Япония против провежданите учения

" Неприемливо е съветската страна да предприеме подобен ход. Ние настояваме Русия да отговори на междуправителствените съвещания допустимо най-скоро, с цел да можем да стартираме лов на риба ", уточни той.

Споразумението за безвреден лов на риба е въпрос на живот и гибел за японските риболовци, съобщи Такако Сузуки, японски политик от ръководещата Либерално-демократическа партия, по време на съвещание на бюджетната комисия на долната камара на японския парламент.

През юни предходната година Русия краткотрайно замрази съглашението от 1998 година, което разрешава на японски риболовен лодки да плават към противоречивия архипелаг. Всяка година двете страни договарят по този контракт, с цел да бъде разрешен риболовът. От Втората международна война насам Москва и Токио спорят за тази територия, откакто руските войски превзеха Курилските острови в края на войната.
 Русия упрекна Япония в засилен реваншизъм за Курилските острови
Русия упрекна Япония в засилен реваншизъм за Курилските острови

Напрежението в района не стихва
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР