Рибата е изключително здравословна и трябва да се включва в

...
Рибата е изключително здравословна и трябва да се включва в
Коментари Харесай

Тези известни риби крият редица опасности за здравето

Рибата е извънредно здравословна и би трябвало да се включва в диетата един път или два пъти седмично, само че може да бъде извънредно рискова. Неговите преимущества се крият в омега-3 мазнините и йода, които доминират в морските блага. Опасността се крие в замърсяването на рибите с живак.

Консервата с риба звук е известна в доста страни по света. Рибата звук е един от най-хубавите източници на биологично дейни, противовъзпалителни и потребни за сърцето омега-3 мастни киселини.

Но макар потребните свойства на този тип риба, тя може да се окаже и извънредно рискова - честата ѝ консумация би могла окаже щета на здравето, с помощта на високото наличие на живак. Експертите са споделили какви последици могат да чакат феновете на рибата звук.

Най-често при остарели и огромни риби се следи огромно количество живак. Това се отнася за риби като меч и звук. Концентрацията на този тежък метал също зависи от региона, където е била хваната рибата. Ситуацията с морските риби стана толкоз плачевна, че в Европа беше неразрешено да се употребява за бременни и кърмещи дами. Най-често риба звук е неразрешена за ястие. Всички знаят, че живакът е мощно отровен и може да аргументи сериозна щета на плода.

Плодовитост

оповестено от Националната здравна библиотека, открива, че живакът може да аргументи репродуктивни увреждания. Лекарите предлагат да се избират риби, в които наличието на това вещество може да бъде минимално, да вземем за пример в сьомгата.

Кръвно налягане

При усвояване на живак може да се стигне до повишение на кръвното, холестерола и да провокира сърдечен удар, откриха учени. Експертите поучават да ограничите използването на консерви от риба звук и да се опитате да разнообразите диетата, като включите към храната както морски, по този начин и речни риби.

Памет и зрение

Отравянето с живак може също да аргументи загуба на паметта и зрението при възрастни. Твърде допустимо е да се стигне до трептене, изтръпване на крайниците, проблеми с ходенето, липса на съгласуваност и уязвимост в мускулите.

Даниела Крел, експерт по хранене в Баварския потребителски център, съобщи, че рибата е извънредно здравословен артикул и би трябвало да участва в диетата един път или два пъти седмично. Въпреки това, някои от нейните типове могат да бъдат рискови за здравето.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР