Рибарските лодки в Южна Италия са на път да станат

...
Рибарските лодки в Южна Италия са на път да станат
Коментари Харесай

Италиански рибари ограничават замърсяването на Средиземно море

Рибарските лодки в Южна Италия са на път да станат по-екологични в съхранението на улова. В залива на Неапол една от общините и остров Прочида работят дружно против замърсяването на водите. С европейски средства купуват нови каси за риба, които заменят направените от полистирол. Той е един от главните замърсители на Средиземно море.

" Мисля, че това е бъдещето. Виждам го като нещо позитивно за хигиената на околната среда, само че и за общността, която се занимава с нашата работа ", сподели рибарят Аниело Мичило.

За разлика от старите каси - новите може да се употребяват още веднъж след измиване и стерилизация.

" Новите каси ще бъдат измивани и ще имат микрочип. Вече няма да бъдат изхвърляни в околната среда. Има още работа, само че считам, че по този начин е по-добре за бъдещето и може да опазим околната среда ", споделя Джузепе Бучеро, президент на рибарската организация La Flegrea.

" Рибарите демонстрират, че е допустимо да се обединят вниманието към работата и уважението към околната среда. Една дребна смяна може да значи доста за морето, в което работят ", предава Лука Паламара от Euronews.

" За всички дейности, които може да бъдат приложени от екологична позиция, има и администрация. Подобряването на околната среда значи възстановяване на бизнеса ", счита Луиджи Мандзони, кмет на община Поцуоли.

В същото време 95% от отпадъците в Средиземно море са направени от пластмаса.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР