Рибарите от селището Ченгене скеле край Бургас, се молят за

...
Рибарите от селището Ченгене скеле край Бургас, се молят за
Коментари Харесай

Рибари се молят да не правят курбан със замразена риба

Рибарите от селището Ченгене скеле край Бургас, се молят за слука преди Никулден. Те влизат сега с лодките си за сафрид, само че той е доста малък съвсем като граца.

„Идва празникът, би трябвало да наловим прясна риба, да не се наложи да вършим курбана със замразена“, подмятат рибарите.

В Ченгенето обичайно Никулден честват не на 6- ти, а на 19- ти декември. На същинската дата, всички са в Бургас да гледат богатата стратегия за празника на града, а има и доста именници. Затова са си избрали да вършат рибния курбан по- късно- с цел да имат повече посетители и внимание към селището, което е с упоритости да е новата атракция на Бургас.

По на юг- в Царево, Приморско, Китен и Ахтопол, сътрудниците им са към този момент спокойни. След като се подвигнаха на митинг предишния петък, лицензите им за лов на риба, които бяха отнети поради неводени риболовен дневници, са оправдани.

Както Труд писа, 190 риболовци бяха гневни на решението да им махнат лицензите и да ги лишат от правото им да хвърлят мрежи в морето- поминък, който са упражнявали цялостен живот. Протестът им очевидно бе чут и още същия ден шефът на ИАРА Галин Николов заяви, че връща лицензите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР