Рибарите да не влизат в морето, заради мините, които плуват

...
Рибарите да не влизат в морето, заради мините, които плуват
Коментари Харесай

Рибарите да не влизат в морето, заради опасните мини във водата |

Р ибарите да не влизат в морето, поради мините, които плуват във водата, откакто са отнесени от стихия от пристанището в Одеса. 

Те съставляват опасност за плавателните съдове, заяви шефът на Изпълнителната дирекция по риболовство и аквакултури (ИАРА) Христо Проданов, представен от Българска телеграфна агенция.  Ще бъдат непрекъснато следени морските ни граници, както и курсовете на всички съдове в акваторията на Черно море, съобщи той.

Морските мини от Одеса, отнесени от стихия в Черно море, може да достигнат българските води най-рано след 8-10 дни, само че ще преминат надалеч от брега заради морските течения,  сподели инж. Александър Илиев, шеф „ Морска администрация-Бургас “, по бТВ. В трафик кулата на пристанището в Бургас благодарение на съвременни навигационни системи. 

Правителството заяви през вчерашния ден, че прочут брой морски мини, сложени на плажа в Одеса, са били отнесени от стихия и плуват в Черно море, представлявайки опасност за плавателните съдове. 

Ще бъдат непрекъснато следени морските ни граници, както и курсовете на всички съдове в екваторията на Черно море. Областните шефове, дружно с органите на министерство на защитата, ще са в подготвеност да провеждат предпазни интервенции, в случай че това се наложи.

Умолява се популацията в областите Добрич, Варна и Бургас да проявят зоркост. При констатирането на подозрителни сферични обекти във водата или на брега, жителите се умоляват да алармират на телефон 112, прикани държавното управление. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР