Рибари от Северното Черноморие са против част от текстовете, заложени

...
Рибари от Северното Черноморие са против част от текстовете, заложени
Коментари Харесай

Рибари скочиха срещу планираните ветропаркове в морето край Шабла и Каварна

Рибари от Северното Черноморие са срещу част от текстовете, заложени в новия закон за силата от възобновими източници. В законопроекта се планува създаване на вятърни централи в Черно море към Шабла и Каварна.

Притесненията на риболовците са, че след построяването на ветропарковете ще бъдат лимитирани риболовните зони, в които работят и това ще докара до доста понижаване на улова.

" Риболовните зони са сред 0 и 100 м. Това са зоните в Черно море, където има живот. Преди два месеца имахме среща с компания медиатор във Варна, с цел да ни вземе мнението. Все отново това мнение нито беше зачетено, нито беше отразено в протоколите. Защо тези вятърни мелници ще се построяват тъкмо там, където работим? ", съобщи ръководителят на съдружие " Черноморски изгрев ” Емил Милев в " Денят стартира ".

Той изясни, че риболовците не са срещу построяването на вятърните централи.

" Ние не сме срещу зелената сила. Нито сме срещу построяването на тези ветропаркове, само че да бъдат построени отвън риболовните зони ", изясни още Емил Милев.

" Ако законът бъде признат в този си тип ще бъдем ощетени. Тези ветропаркове ще са на пътя на рибата. Доказано е към този момент, че тези ветропаркове обръщат теченията. Готови сме за митинг, в случай че се наложи ", споделя рибарят Красимир Петров.

Източник: 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР