Рибари дариха 30 кг. риба за Никулен в кв. Аспарухово

...
Рибари дариха 30 кг. риба за Никулен в кв. Аспарухово
Коментари Харесай

Рибари дариха 30 кг риба за Никулден във Варна

Рибари подариха 30 кг. риба за Никулен в кв. " Аспарухово " във Варна. Кметът на региона Ивайло Маринов добави, че огромният християнски празник е маркиран за втора поредна година тържествено с молебен за здраве на рибарско пристанище " Карантината “.

Над 200 поданици и посетители на региона вкусиха от Никулденския курбан, осветлен от отец Ясен от храм " Св. цар Борис ".

" Благодаря на риболовците в региона, които безплатно са дали 30 кг. от своя улов за рибния курбан, подготвен тази година от осем типа риба! Благодаря на локалния риболовец с огромно сърце Ярослав Бойчев – Яро, който подари днешния си улов на жителите! Благодаря на кап. I сан Камен Кукуров - шеф на щаба на Военноморските сили, на Община Варна в лицето на господин Коста Базитов - зам. кмет за оказаното подпомагане, на готвачите на Военноморски сили за отлично приготвения курбан, на читалище " Просвета 1927 “ за изнесената музикално-артистична стратегия, на общинския консултант Мартин Златев, районните кметове Георги Недев и Христо Христов, жители и посетители на регион " Аспарухово “, които почетоха празника ", насочи своите благодарности кметът.

" Участници сме в зараждането на една нова традиция за региона ни, който е тясно обвързван с морето " , добави той.

" Честит празник на всички именици, моряци, риболовци, търговци и банкери. Светецът да Ви пази и закриля, да внесе наслада и благополучие в дните Ви, да Ви благослови със здраве и дългоденствие ", сподели още Ивайло Маринов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР