Рибар е намерил огромна глава откъсната от акула в океана,

...
Рибар е намерил огромна глава откъсната от акула в океана,
Коментари Харесай

Oгромна акула бе намерена с откъсната глава от по-голямо животно (Снимка)

Рибар е намерил голяма глава откъсната от акула в океана, предизвиквайки страхове, че може да има даже още по-гигантско страшилище, което броди из водите, оповестява вестник the Sun.

Трапман Бермаги – прочут още като Джейсън – е разкрил находката тази заран във води край крайбрежията на Сидни, Австралия, и с чисто любознание желае да разбере какво страшилище е изяло останалата част от тялото на акулата.

Джейсън е бил лов на риба за акули край крайбрежията на град Нов Южен Уелс, когато улавя главата на акула „ мако “ с внушителното тегло от 100 кг.

Той разгласява във Facebook дружно със фотография голямата глава до едно младо момче: „ Така че това беше всичко, което получихме от това страшилище мако, единствено 100кг. Беше луда заран от лов на риба за акули. Надяваше се да хване по-малки акули, само че просто в мрежите се закачи голема акула, която е изядена евентуално от по-голяма акула “, написа рибарят.

 Oгромна акула бе открита с откъсната глава от по-голямо животно (Снимка)

Акулата „ мако “ може да нарасне до 3,8 м (12 фута) дължина и да доближи тежест до 570 кг (1260lbs), като те са и най-бързите акули, плувайки със скорост до 46mph.

Изядена от страшилище
Едно животно от подобен размер би било изядено от създание, което е доста, доста по-голямо.

И по този начин, какво се крие във водите на Южна Австралия, задоволително огромно, с цел да отхапе цялото тяло на акула „ мако “?

Такава констатация може да повдигне въпроси за завръщането на мегалодонската акула, за която се счита, че е изчезнала.

Учените настояват, че мегалодоновата акула е обикаляла водите на земното кълбо преди към 3.6 милиона години, а на дължина е достигала от 13 до 18 метра (59 фута), като те са считани и за най-голямите риби на планетата.

 Oгромна акула бе открита с откъсната глава от по-голямо животно (Снимка)

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР