Рибал ал-Асад, първият братовчед на Башар Асад, син на Рифаат

...
Рибал ал-Асад, първият братовчед на Башар Асад, син на Рифаат
Коментари Харесай

Рибал Асад: Никой не мисли за народа в Сирия

Рибал ал-Асад, първият братовчед на Башар Асад, наследник на Рифаат Асад, някогашният началник на специфичните армейски елементи на Сирия пред БТВ: оттатък фамилната омраза, какво още държи Асад на власт и кой е употребявал химически оръжия в Сирия.

На въпроса по какъв начин прави оценка мотива, който беше посочен за начало на възможни военни интервенции в Сирия – потреблението на химически оръжия от страна на режима на неговия първи братовчед, Асад стартира с това, че изрично осъжда това, което се случва в Сирия, тази химическа офанзива. “Много е значимо обаче да има едно цялостно и без значение следствие, с цел да се реши кой по какъв начин е употребявал това оръжие, тъй като това е доста сериозен проблем, който може да ескалира в една действителна война. Това може да докара до разрушаването и на Сирия, това, което към този момент се случва.”, добави той.

Асад от доста години е срещу този режим и сподели, че е срещу и този спор, по този начин както се води сега. Иначе, и двете страни имат физическата опция да осъществят химическа офанзива.

Той напомни, че още през 2013 година бяха задържани 12 души в Турция за притежанието на 2 кг нервнопаралитичен газ. Те бяха членове на фронта “Ал-Нусра”. През 2013 година имаше и отчет от Организация на обединените нации, Карла дел Понте, която разследваше тогава Сирия, съобщи, че и самите бунтовници са имали опция да употребяват химическо оръжие в Сирия. Миналата година тя подаде оставка, като изрази своето неодобрение, казвайки, че се занимаваме с един ужасяващ режим, а въпреки това се занимаваме с екстремисти и терористи.

Рибал Асад съобщи, че не има вяра Башар ал-Асад да има решаващата дума, по този начин, както може би имат вяра хората.

“Той има поддръжка от Русия, от иранските и проиранските групи. Това е, което би трябвало да разберем – всичко, което се случва сега на процедура е разследване от нашето безучастие преди години.”, добави Асад.

“Аз нямам доверие, че правото е на негова страна, тъй като той можеше да избегне този спор още от самото му начало, още първата седмица, когато потегли протестът. Защото изначало това беше мирна проява. Той умерено можеше да позволи съществуването на политически партии, да даде независимост на словото, нещо, което е реалност в днешно време. Всеки има достъп до „ Facebook ”, другите обществени мрежи. Хората могат да наскърбяват държавните управления, те имат това право. Ако беше постъпил по този начин, щеше да бъде доста по-мъдро решение, а не да ни въвлече в този спор и на процедура да се стигне до разрушаването на страната, тъй като сега има толкоз доста непознати войски на територията на Сирия. Аз по този начин или другояче не съм сигурен те по какъв начин ще изоставен страната, какво ще се случи за в бъдеще.”, отговори Асад на въпроса по какъв начин си изяснява това, че Башар Асад не се отдръпва от властта.

Не мисля, че някого го е грижа за сирийския народ почтено казано, тъй като се чува да речем, че има убити 50 души, огромен звук се подвига, само че къде бяха тези хора през последните 5 – 6 години, когато повече от половин милион души починаха. Организация на обединените нации спря да брои починалите още преди години, те стопираха на 450 000 хиляди. Така че – това е тъжната истина, никой не мисли за народа в Сирия.”, съобщи Асад на въпроса кой мисли за сирийците в последна сметка.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР