Риба във въздуха предизвиква прекъсване на електрозахранването в Ню Джърси, казва електрическата компания

...
Инцидент с участието на птица даде ново значение на термина
Коментари Харесай

Инцидент с участието на птица даде ново значение на термина „пържена риба“, след като електрическа компания заподозря, че скопа е изпуснала храната си върху електропроводите – което предизвика прекъсване в квартал на Ню Джърси.

Риба, паднала от хватката на птица, кацна на транспондер в Sayreville, разположен точно на югозапад от Стейтън Айлънд в Ню Йорк, според говорителя на Jersey Central Power and Light Company Крис Хьониг.

„Контактът с животни е често срещана причина за прекъсване на захранването; рибите обаче не са в списъка на честите нарушители“, каза Хьониг в имейл на CNN.

Прекъсването на 12 август засегна около 2100 души и продължи по-малко от два часа.

Полицейското управление в Сейревил се подигра с инцидента във Facebook, като нарече починалата риба Гилиган и посочи с пръст скопа като „заподозрения“, който „последно е видян да лети на юг“, гласи публикацията.

Новото творение на Chick-fil-A и предложението за ограничен период от време, сандвич със сирене с мед и черен пипер. Новото творение на Chick-fil-A и предложението за ограничен период от време, сандвич със сирене с мед и черен пипер. Chick-fil-A

„Моля, нека не забравяме жертвата в тази безсмислена смърт“, се казва в публикацията на полицейското управление. „Гилиган беше трудолюбив семеен мъж. Той беше баща на хиляди деца.”

Умолени са всички, които имат информация по случая, да се свържат с „Дет. Джон Силвър, който се занимава с всички наши случаи на риба“, според публикацията.

Електрическата компания изрази съчувствието си на скопата за загубата на обяда си над Сейревил.

„Ако някога сте изпускали фунийката си от сладолед на панаира, познавате чувството“, каза Хьониг, добавяйки, че компанията е оценила търпението на клиентите, след като захранването е било възстановено.

Районът на Sayreville има голямо присъствие на скопи, които са били в списъка на застрашените видове в Ню Джърси до преди по-малко от десетилетие, според Hoenig.

„Имаме много активна програма за защита на скопи и грабливи птици, която включва проучване и наблюдение на гнездата и следване на стриктни протоколи при преместване на гнезда на скопи, които са разположени на нашето оборудване или твърде близо до електропроводи“, каза той.

Проучването и преброяването на проекта за Osprey в Ню Джърси през 2022 г. документира 733 гнездящи двойки птици в целия щат, според Conserve Wildlife Foundation на Ню Джърси.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР