Риана, Пинк и Ейми Шумър са само част от звездите,

...
Риана, Пинк и Ейми Шумър са само част от звездите,
Коментари Харесай

Защо Риана, Пинк и много други звезди бойкотират тазгодишния “Супербоул”

Риана, Пинк и Ейми Шумър са единствено част от звездите, които тази година бойкотират американския “Супербоул” поради абсурдът с Колин Каперник.

През 2016 година Каперник е първият професионален състезател от американската лига, който си разрешава да не се изправи по време на химна. Тогава той декларира, че не вижда смисъл да отдава респект на знаме и страна в символ на митинг против гибелта и убийствата на чернокожи в Съединени американски щати.

Снимка: Getty Images

Действията му поляризираха американското общество – доста хора разкритикуваха дейностите на Каперник, само че и доста го поддържаха. Знак на митинг стана колениченето по време на американския химн, както и вдигнатия във въздуха пестник, сходно на Олимпийските игри от 1968 година
50 години от Black Power Salute (ВИДЕО) Жестът против расизма, трансформирал се в политически скандал
По-късно Каперник стартира да коленичи по време на американския химн, като това провокира мнения даже от американския президент Доналд Тръмп.

Действията на Каперник му костваха поста на куотърбек и професионалната му кариера в американския футбол. Това не попречи компанията “Найк” да го избере за рекламно лице на най-новата си акция и по този метод да поддържа дейностите му.

Преди дни стана ясно, че Американската футболна лига и “Си Би Ес” поканили певицата Риана да пее на полувремето на тазгодишния “Супербоул”, само че тя отказала в символ на поддръжка за Каперник. “Да, поканиха и да – тя отказа”, оповестиха от нейния мениджмънт за сп. “Пийпъл” преди дни.

Малко след нейния отвод, последва още един – този на американската певица Пинк, която още веднъж отхвърли, с цел да поддържа Колин Каперник.

Снимка: Getty Images

Актрисата Ейми Шумър също разгласи, че ще откажа всички оферти за реклами, които ще бъдат излъчени по време на “Супербоул”. “Чудя се за какво повече бели играчи не коленичат по време на химна, изключително когато си очевидец на дълбокото неравноправие и непрекъснат расизъм по отношение на цветнокожи от всевъзможни раси в страната ни. Защо да не застанеш на коляно в поддръжка на братята ти?”, написа тя в “Инстаграм”.

Американската лига разгласи, че групата Maroon 5 ще свири през полувремето на “Супербоул”, само че доста от феновете им ги приканиха и те да бойкотират събитието.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР