Резултатите от скорошна анкета показаха, че над 20% от хората

...
Резултатите от скорошна анкета показаха, че над 20% от хората
Коментари Харесай

20% от хората в Китай считат, че цифровото плащане ще замени обикновените парични транзакции

Резултатите от скорошна анкета демонстрираха, че над 20% от хората в Китай смятат, че цифровото заплащане ще размени елементарните парични транзакции в бъдеще, защото платформи за мобилно заплащане като Алибаба и Уичат все по-често заместват използването на хартиените пари и монети в всекидневието, предава bulgarian.cri.cn/1081.

Анкетата на Китайската асоциация за заплащания и клиринг откри, че близо 90% от интервюираните употребяват приложения за заплащане посредством QR код в градския превоз, до момента в който една трета прибягват до NFC платежните системи, а 20% до банкови карти с чип.

Докато съвсем всеки е без кеш, когато става дума за градския превоз, то анкетата демонстрира, че парите в брой са към момента незаменими при заплащането за някои публични услуги, да вземем за пример лечебни заведения, таксите за автомагистрали и паркинг.

Макар и известността на мобилните приложения за заплащане в Китай да пораства, доста консуматори са обезпокоени за своята сигурност. Резултатите от анкетата демонстрират, че над 80% се опасяват от посягане върху персоналната им информация, 70% се тормозят, че ще сканират подправен QR код, а 67% смятат, че кодовете за заплащане не са надеждни. Проучването открило също, че към половината от жителите на Китай не престават да употребяват по едно и също време цифрови и кеш заплащания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР