Резултатите от последната среща на върха на ЕС са незадоволителни

...
Резултатите от последната среща на върха на ЕС са незадоволителни
Коментари Харесай

Евродепутатите недоволни от липсата на конкретни споразумения от Срещата на върха на ЕС


Резултатите от последната среща на върха на Европейски Съюз са незадоволителни за множеството евродепутати, които показват страдание заради неналичието на прогрес по промяната на системата за леговище и задълбочаването на икономическия и валутния съюз.

По време на дебата с ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск и ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер болшинството евродепутати разкритикуваха държавните и държавни ръководители поради това, че не са били в положение да реализират значително единодушие по какъв начин да се оправят с потока от мигранти и търсещи леговище. Те показаха угриженост от постигнатия непретенциозен прогрес и продължаващите смъртни случаи в Средиземно море.

Откривайки дебата, ръководителят Таяни още веднъж подсети, че Европейският парламент от дълго време чака започването на договаряния по промяната на Регламента от Дъблин и прикани Съвета да одобри позиция с квалифицирано болшинство.

Неудовлетворението измежду евродепутатите се дължи също на обстоятелството, че съвсем 10 години след финансовата рецесия водачите на Европейски Съюз не съумяват да вкарат нужните гаранции за избягването на по-нататъшен стопански срив.

Видеозаписи на изявленията:

Доналд Туск, Европейски съвет;

Жан-Клод Юнкер, Европейска комисия

Манфред Вебер (ЕНП, Германия)

Удо Булман (С&Д, Германия)

Рафаеле Фито (ЕКР, Италия)

Ги Верхофстад (АЛДЕ, Белгия)

Ска Келер (Зелените, Германия)

Курцио Малтезе (ЕОЛ/СЗЛ, Италия)

Найджъл Фараж (ЕСПД, Великобритания)

Никола Бе (ЕНС, Франция);
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР