Резултатите от ново проучване за Covid-19 ваксината Тюрковак, която е

...
Резултатите от ново проучване за Covid-19 ваксината Тюрковак, която е
Коментари Харесай

Турско проучване: Нашата ваксина е 49% по-успешна срещу Омик...

Резултатите от ново изследване за Covid-19 имунизацията " Тюрковак ", която е напълно създадена в Турция, дават вяра на фона на невиждан скок на случаите в страната. Учените настояват че локалната ваксина понижава степента на зараза съвсем на половина спрямо " Коронавак ", създадена от китайската компания " Синовак ".

Междинните резултати от изследване, сравняващо турската ваксина с китайската " Коронавак ", бяха оповестени обществено в сряда. Резултатите демонстрират, че " Тюрковак " е с 49,29% по-успешна от " Коронавак ". И двете са неактивни ваксини. " Коронавак " преди година беше първата, препоръчана на турската общност.

Новината идва в миг, когато Турция записва максимален брой случаи от началото на пандемията. В сряда броят на дневните случаи за първи път доближи 77 722 души. Скокът е обезпокоителен спрямо броя на ежедневните случаи при започване на декември, когато те варираха сред 20-25 хиляди

Специалисти предизвестяват, че другата седмица този брой може да доближи до 100 хиляди души на ден.

„ Виждаме доста нарастване на броя на случаите, само че за благополучие към момента не се отразява в броя на смъртните случаи “, написа в Туитър министърът на опазването на здравето Фахретин Коджа.

Това се изяснява с обстоятелството, че над 83 на 100 от пълнолетното население на страната е имунизирано. Тече и акция за използване на бустерни дози на всеки 3 месеца.

„ Тъй като случаите, дължащи се на разновидността Омикрон, стават преобладаващи, този коронавирус вид ще бъде източник на заплаха за тези в рисковите групи и може да докара до гибел измежду възрастните и хронично болните “, предизвести той.

В момента най-предпочитаната ваксина в Турция остава тази на " Пфайзер ", като са налични също " Коронавак " и " Тюрковак ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР