Резултатите от местните избори са като горещия шоколад без захар.Мирише

...
Резултатите от местните избори са като горещия шоколад без захар.Мирише
Коментари Харесай

Любомир Стефанов: Местните избори са като горещ шоколад без захар, всички печелят

Резултатите от локалните избори са като горещия шоколад без захар .

Мирише като шоколад, вкусно е като шоколад, постоянно остава малко горчив привкус,

само че въпреки всичко си пил шоколад, т.е. си печеливш, без значение какъв брой си изгубил и какъв брой си спечелил.

Това са  единствените избори, където всички са печеливши . “

Това сподели в изявление за БНР политологът Любомир Стефанов, учител в Нов български университет. Той няма подозрения, че обединението ще оцелее след локалния избор.

Кампанията на локалните избори  има в действителност огромно значение, тя е  характерна за съответната локална общественост , посочи Стефанов в предаването „ Преди всички “.

„ Лидерите договарят за едни неща, по един метод, на разплитайки нишките, стигайки до всеки град, до всяка община, стигат до живи хора, които да гласоподават там.

Всякакви партийни етикети от централите на партиите в София и други места изчезват . “

Ако се подведем по някакъв общоприет разказ, нещата няма да наподобяват по никакъв начин добре.  На локалните хора би трябвало да се приказва по локален метод , безапелационен е политологът.

Стефанов предизвести, че  сметките на партиите могат да излязат криви, в случай че се вършат без гласоподавателите , които имат финалната дума.

„ Няма по какъв начин да си създадем сметката двама претенденти (Терзиев и Хекимян в София – бел. ред.)  да си създадат псевдокампания, с цел да завоюва единият, по този начин щото да се получи националната скица . Може да има такива претекстове в обществения роман.

Подобни приказки ги приписвам по-скоро като на  отношение към електората като към стадо овце . “

„ Ще бъде зрелищно, ексцентрично и  няма да наподобява на класическа партийна акция. Може би това е скритата цел . Зависи какъв жанр акция ще изберат “,

добави той относно оповестената през вчерашния ден кандидатура на журналиста Антон Хекимян като претендент на ГЕРБ за кмет на София и главния конфликт, който се обрисува с претендента на ПП-ДБ Васил Терзиев.

Двете съществени кандидатури – на ПП-ДБ и на ГЕРБ,  не допускат изострен партиен конфликт с нараснала температура , счита политологът.

Няма по какъв начин да не се направи проверка на настоящето ръководство на столицата , уточни Стефанов по отношение на версията, че с претендент като Хекимян ГЕРБ ще сервира успеха на ПП-ДБ с ангажимента да не се рови в досегашното ръководство.

„ Няма по какъв начин да подминем тези неща.  Тези тематики просто не ги виждам по какъв начин изчезват . “

„ В момента е безусловно спекулиране. Правим акцията на някоя партия. Избирателната интензивност ще дефинира дали ще има втори тур и кой ще отиде.  Възможно е да бъдем сюрпризирани. Ако се окаже, че господин Терзиев не стигне втори тур , какво вършим “, разяснява политологът, запитан за възможен балотаж сред претендентите на Промяната и на ГЕРБ.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР