Резултатите от матурите по математика след 7 клас са малко

...
Резултатите от матурите по математика след 7 клас са малко
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Резултатите от матурите по математика след 7 клас са малко по-високи от миналогодиш

Резултатите от матурите по математика след 7 клас са малко по-високи от миналогодишните, а по български език и литература - малко по-ниски, заяви министърът на образованието Красимир Вълчев:

" Имаме друга обстановка в разнообразни области, мъчно можем да го отдадем на измененията като цяло в просветителната система, тъй като за една година, даже и да ми се желае на мен, ние не можем да отчетем по-добри резултати толкоз поради това, още повече, че ние в този момент вкарваме новите образователни стратегии. За първи път през идната година ще имаме изпит след седми клас по новите образователни стратегии ".

Министерството на образованието възнамерява промени в разпоредбите за банкет на първокласници в огромните градове. Красимир Вълчев изясни, че има потребност от прецизиране на регионите, с цел да има по-равномерно систематизиране на децата:

" Провеждането на правилото на уседналост реализира задачата си. Да, то основава известна неравнопоставеност, само че в другия случай пък ще имаме другата неравнопоставеност.

Хора, които са от години в региона, който е съседен на учебното заведение, няма да могат да запишат децата си поради такива, които в последния миг са си създали адресни регистрации. Очакваме решението на Комисията за отбрана от дискриминация. Следващата година във всички случаи ще въведем промени, само че ще запазим правилото на непосредственост ". /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР