Резултатите от изборите от миналата седмица в Охайо и Вирджиния

...
Резултатите от изборите от миналата седмица в Охайо и Вирджиния
Коментари Харесай

Жена от Тенеси се кандидатира за поста, след като щатската забрана на абортите изложи живота й на риск

Резултатите от изборите от предходната седмица в Охайо и Вирджиния демонстрираха, че правата на абортите остават сериозен проблем в гласуването, което допуска, че правата на дамите евентуално ще продължат да бъдат основна тематика за гласоподавателите в доста щати. В Тенеси спирането на бременност, даже в случай че животът на майката е изложен на риск, е неразрешено и това засегна дами като Али Филипс, която в този момент се кандидатира за държавен пост в Тенеси вследствие на своя опит.

Филипс, родом от Тенеси, в никакъв случай не е предполагала, че ще се кандидатира за изборна служба. Освен това в никакъв случай не е предполагала, че ще бъде принудена да напусне родния си щат, с цел да направи аборт, с цел да приключи бременност, която рискува живота й.

„ Винаги съм желала да бъда майка “, сподели 28-годишната Филипс пред CBS News. Тя роди първата си щерка на 22 и беше разчувствана предишния ноември, когато разбра, че е бременна още веднъж.

отчасти се развива в две полукълба, съгласно клиниката в Кливланд, която също по този начин отбелязва, че множеството бременности с холопрозенцефалия „ водят до импровизиран аборт или мъртвородени. "

Съкрушена, Филипс трябваше да реши дали да продължи бременността или да направи аборт.

След като Върховният съд анулира делото Роу против Уейд и приключи федералното право на аборт предходната година, Тенеси беше измежду щатите, които вкараха възбрана за абортите в целия щат.

Филипс беше осведомен от лекаря си, че животът й е заплашен и след това тя взема решение да направи аборт, само че заради възбраната на Тенеси е принудена да напусне щата. Тя сподели, че е пътувала до Ню Йорк за аборта, който коства 5000 $.

„ Нямахме толкоз пари… тъй че стигнахме до такава степен, че искахме да теглим заеми единствено с цел да получим това опазване на здравето “, сподели Филипс. Тя откри акаунт в GoFundMe с насърчението на своите почитатели в TikTok, където беше разгласила за обречената си бременност. При идването си в Ню Йорк, по-малко от две седмици откакто посети своя доктор, тя влезе в клиниката за аборти и беше осведомена, че бебето й няма сърдечен темп. Тя сподели, че нейният доктор я е посъветвал, че в случай че това се случи, ще би трябвало неотложно да направи аборт, с цел да предотврати образуването на кръвни съсиреци или сепсис.

След това Филипс отдели известно време, с цел да оплаче дребното си момиченце Майли Роуз, само че нейните почитатели в обществените медии започнаха да я упорстват да предприеме повече дейности, с цел да помогне на други дами да избегнат това, което й се случи. Тя стартира да се среща с представители в своя окръг, с цел да упорства за закона на Майли, който ще „ върне избора на родителите, когато бъдат диагностицирани с аномалии на плода “. медийната поддръжка набъбна бързо – нейните видеоклипове в TikTok за нейната история набираха десетки хиляди гледания, като някои от нейните видеоклипове доближиха милиони гледания.

„ Стигна се до такава степен, че си споделих, знаете ли какво, толкоз съм изтощен да очаквам мъж да ми помогне. Просто ще направя това самичък ", сподели Филипс пред CBS News.

През септември 2023 година Филипс се причисли към 12 ищци, представлявани от Центъра за репродуктивни права, които оспорват възбраните за аборти в Айдахо, Оклахома и Тенеси.

Това, че е част от делото, стартира да накара Филипс да се замисли по-голям.

„ Присъединяването към тях ми даде спомагателна мотивация да бъда като добре, несъмнено ще променим нещо тук “, сподели Филипс, добавяйки, че последната капка за нея е историята на 10- годишно момиче в Охайо, което е било полово измъчвано и е трябвало да пътува до Индиана за аборт.

„ Дъщеря ми е на шест — тя е на четири години от възрастта на това момиченце…нещо такова се случва с нея. Нямам визия и в никакъв случай не желая да знам. Това просто ме разруши, “ сподели Филипс.

В този миг тя сподели, че знае, че би трябвало да бъде там освен за щерка си, само че и за други дами в Тенеси и в цялата страна, с цел да даде образец.

„ Ще направя това, тъй като никой няма да се бори за щерка ми или за мен по метода, по който аз го върша. Мога да викам и да заставам на Капитолия, да отивам на шествия и да държа знаци по през целия ден всеки ден. Но в случай че задникът ми не е на това място, в действителност гласуването за тези законопроекти няма да има значение, тъй като научихме, изключително тук, в Тенеси, че тези републиканци от Републиканската партия не се интересуват какво усещат техните гласоподаватели или какво мислят или от какво имат потребност, " Филипс споделих.

Според университета Вандербилт 82% от записаните гласоподаватели в Тенеси, в това число болшинството от гласоподавателите от всички партийни връзки, считат, че абортът би трябвало да бъде легален в щата, в случай че предотвратява гибелта или сериозния риск за здравето на майката.

Републиканските претенденти за президент развиват своите позиции по отношение на абортите, като някои дават обещание да се борят за федерална 15-седмична възбрана на абортите, в случай че бъдат определени. Филипс споделя, че не зависи от тях да вземат решение по толкоз комплицирана тематика.

„ Тези претенденти не са лекари. Не знам целия им учебен опит, само че евентуално бих могъл да кажа, че 99% от тях имат обучение за репродуктивното здраве на дамите “, сподели тя.

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис подписа през април законопроект, който не разрешава абортите след шест седмици бременност, с изключение на когато животът на майката е изложен на риск. Мярката разрешава и аборти до 15 седмици, когато бременността е резултат от обезчестяване, блудничество или трафик на хора. Междувременно той неотдавна сподели в процеса, че би подкрепил 15-седмична федерална възбрана.

„ Шестседмична възбрана е просто комична, почтено казано, тъй че да чуеш тези мъже просто да споделят тези неща – нещо, което в никакъв случай няма да им се наложи да преживеят – 15-седмична възбрана към момента е комична, тъй като моята обстановка сред 18 и 20 седмици е, когато имате това анатомично сканиране, " сподели Филипс.

" Невъзможно е просто да изложиш елементарен закон или общ закон, като кажеш, че това е, тъй като не се ползва на всички, само че те си мислят, че е по този начин, тъй като нямат визия “, добави тя.

Филипс споделя, че макар че правата на дамите са главен приоритет в кандидатурата й да бъде пратеник в Камарата на представителите в 75-ти окръг на Тенеси, тя също се концентрира върху достъпа до детски грижи, разширението на Medicare и системата на държавните учебни заведения, изключително системата за хората с увреждания, защото по-голямата й щерка има някакъв аутизъм.

Филипс, която се кандидатира като демократ в регион, където настоящият пратеник се кандидатира без опозиция, споделя, че се надява да въодушеви други дами да се кандидатират.

„ Заемете позиция, тъй като... в този момент е моментът, в който хората гледат и желаят хора като мен и вас да се кандидатират “, добави тя.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР