Резултатите от изборите не са изненада, те са очаквани от

...
Резултатите от изборите не са изненада, те са очаквани от
Коментари Харесай

Страхил Делийски: Кампанията на ГЕРБ беше агресивна и арогантна

" Резултатите от изборите не са изненада, те са предстоящи от позиция на динамичността на политическите процеси. Айнщайн го е споделил - когато правиш всякога една и съща нелепост, не можеш да очакваш различен резултат ".

Това съобщи пред БНР политологът Страхил Делийски.

Според него Политическа партия не са разрушили политическата система, а са запълнили ниша, " откакто новите не съумяха да започват новия политически цикъл ".

" Политическа партия печелят със същия резултат като Има Такъв Народ през юли. Ще имаме различен вид състезател, към който ще се завърти отговорността по сформиране на работещ кабинет, почти със същата тежест като посланичество, само че друг по темперамент. Тук можем да чакаме по-различни резултати в процеса по сформиране на държавно управление... Целият този план беше структуриран по този начин, че да отговори на съответната обстановка. Скептичен съм във връзка с дълготрайното му развиване ".

По думите на политолога акцията на ГЕРБ е била нападателна, арогантна и напълно прицелена в прекъсване на ерозионните процеси вътре в партията.

Българска социалистическа партия нямат път нагоре съгласно Делийски, само че в тази ситуация могат да изиграят градивна роля, " тъй като съставянето на идващия кабинет би трябвало да се концентрира към реализирането на няколко антикризисни цели - бюджет, да вземем за пример ".

По тематиката за президентските избори политологът съобщи, че Румен Радев ще има на втория тур против себе си към 1 млн. гласа поради оформилия се политически блок ГЕРБ - Движение за права и свободи, които ще бъдат стимулирани да активизират гласоподавателите си. Широката партийна поддръжка зад Радев и Йотова е реалност за разлика от Герджиков. Въпросителните са дали партиите, които застанаха зад него, ще съумеят да активизират гласоподавателите си за гласуването на втори тур.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР