Резултатите от изборите и възможностите за управление коментираха социологът Андрей

...
Резултатите от изборите и възможностите за управление коментираха социологът Андрей
Коментари Харесай

Говорят експертите: Ще сформират ли политиците правителство

Резултатите от изборите и опциите за ръководство разясниха социологът Андрей Райчев, журналистът Асен Генов, политолозите проф. Румяна Коларова, Ружа Смилова и Христо Панчугов.

Райчев счита, че самодейността е в ГЕРБ, а методите могат да бъдат два – суперсглобка с една от дребните партии или държавно управление на малцинството, само че с министър председател Бойко Борисов. Той добави, че може да се приложат и двата разновидността.

Смилова е на мнение, че решението за бъдещото ръководство ще зависи от Бойко Борисов. Тя уточни, че евентуално той ще опита да сформира държавно управление на малцинството, от което рисковете не са дребни.

Панчугов сподели, че е значимо да има издигнато ядро, учредено на цели.

Генов уточни пред Нова, че положителната вест от изборите е, че хората гласоподават за европейското бъдеще на България. Той съобщи, че „ усилието на политиците да вършат избори, до момента в който им харесат резултатите, се провалят “.

Коларова сподели, че първото, което би трябвало да създадат бъдещите депутати, е да одобряват бюджета. По нейни думи поради фрагментирания парламент би трябвало да има „ еднообразно допустим, а не равно далечен министър председател “.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР