Резултатите от изборите и как ще се промени начинът, по

...
Резултатите от изборите и как ще се промени начинът, по
Коментари Харесай

Александров: Възможно е да започва нова голяма лява вълна в София

Резултатите от изборите и по какъв начин ще се промени методът, по който действа политическата система разяснява общественият антрополог Харалан Александров в студиото на „ Офанзива с Любо Огнянов ” по NOVA NEWS.
Прочетете още
„ Съвсем допустимо е в София да се протекли процеси на поляризация, радикализация, фрагментация, преподреждане, разбъркване и препозициониране на огромни електорални групи, за които да не знаем нищо и да оперираме с остарели версии за това, какво мислят хората, какво харесат и какво не харесват ”, счита Александров

По негови думи е изцяло допустимо в София да стартира нова огромна лява вълна, която е антикорпоративна, антикапиталистическа, антигобалистка. Александров изрази позиция, че вълната на смяната, която беше против статуквото, сега отшумява, затихва и се придвижва в провинцията.

Смяната на поколенията в Движение за права и свободи е доста управляем развой, той не се случва стихийно, а чрез последователност, уточни гостът. В партията се влага в качествени хора, които имат шанса да се повдигнат, сподели той.

По негови думи част от протестиращите са минали през катарзис. „ Първо претърпяха катарзис във връзка на Борисов, който се оказа техен сътрудник. След това претърпяха втори катарзис във връзка с Пеевски и трети, във връзка с Държавна сигурност. Оказа се, че Държавна сигурност не е свирепа организация, която унищожава живота на хората, а развъдник за изобретателни старт-ъпи ”, сподели той.

Александров уточни, че Борисов е вдигнал жълт картон, че присъединяване на ГЕРБ в сглобката ще бъде под изискване да се понижи корупцията и да се направи добър бюджет. Той счита, че Асен Василев желае да заложи бомба на ГЕРБ с бюджета, че желае да съсипе бизнеса в България и да ликвидира икономическата мощност на страната.

За локалните избори Александров сподели, че здравият разсъдък е взел превес и че хората са овладели първичния си ентусиазъм да санкционират представител на потомствен хайлайф, какъвто е Васил Терзиев. Той е на мнение, че гласоподавателите са заложили на по-обрания претендент, което е опит да се вкара нормализация в политическия живот.

 „ Безспорно Григорова е новото издание на Мая Манолова, само че то се случва в една доста по-отчаяна, дезинтегрирана, поляризирана и разочарована среда. Истинската огромна вест на тези избори е, че резултатите и надлежно ръководството е с доста ниска легитимност заради отхвърли на хората да вземат участие ”, съобщи гостът.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР