Резултатите на Възраждане не са тези, които искахме да бъдат,

...
Резултатите на Възраждане не са тези, които искахме да бъдат,
Коментари Харесай

Костадинов: Възраждане получи незадоволителен резултат на местните избори

Резултатите на " Възраждане " не са тези, които искахме да бъдат, съобщи водачът на партията Костадин Костадинов на първа конференция след локалния избор в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция.

Той означи, че постоянно задачата им е била да бъдат първа политическа мощ и резултатите не ги задоволяват. Костадинов уточни като аргументи ниската изборна интензивност и купения и следения избор, които изкривили изборните резултати.

Костадинов уточни, че " Възраждане " взе участие на изборите в 247 от 265 общини, на всички места независимо като се изключи две обединения. " Възраждане " вкарва 201 общински съветници и имаме един кмет на община, регистрира Костадинов. Той уточни, че са имали три балотажа, които не са съумели да завоюват. Тези 201 общински съветници са разграничени в 86 общини, като в 23 от тях „ Възраждане “ е втора политическа мощ, означи Костадинов.

Резултатът може да не е този, който искахме, само че е този, който ще ни разреши в идващите четири години да стоим устойчиво в общинските препоръки, съобщи водачът на " Възраждане ".

Костадинов разяснява и резултатите на политическите сили в страната. Първа мощ са ГЕРБ, при тях има спад с 30 % спрямо предходните локални избори, сподели той и означи, че Движение за права и свободи порастват и са втора политическа мощ. Ръстът на Движение за права и свободи не компенсира срутва на ГЕРБ, заради тази причина държавното управление явно губи най-малко на локална почва една част от своите устои, счита Костадинов.

Кандидатът за кмет на София и депутат Деян Николов разгласи, че влиза в Столичния общински съвет, тъй като в Народното събрание " Възраждане " имат " извънредно мощна и монолитна група, която се оправя доста добре ".

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР