Резултатите на “Възраждане не са тези, които искахме да бъдат,

...
Резултатите на “Възраждане не са тези, които искахме да бъдат,
Коментари Харесай

Възраждане са недоволни от представянето си на местните избори

Резултатите на “Възраждане ” не са тези, които искахме да бъдат, съобщи водачът на партията Костадин Костадинов на конференция в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция.

Той означи, че постоянно задачата им е била да бъдат първа политическа мощ и резултатите не ги задоволяват. Костадинов уточни като аргументи ниската изборна интензивност и купения и следения избор, които изкривили изборните резултати.

Костадинов уточни, че “Възраждане ” взе участие на изборите в 247 от 265 общини, на всички места независимо като се изключи две обединения. “Възраждане ” вкарва 201 общински съветници и имаме един кмет на община, регистрира Костадинов. Той уточни, че са имали три балотажа, които не са съумели да завоюват. Тези 201 общински съветници са разграничени в 86 общини, като в 23 от тях „ Възраждане “ е втора политическа мощ, означи Костадинов.

Резултатът може да не е този, който искахме, само че е този, който ще ни разреши в идващите четири години да стоим устойчиво в общинските препоръки, съобщи водачът на “Възраждане ”. Той регистрира, че цялата акция на партията за всички общини е към 880 хиляди лв., като сумата е на 90% от дотация и 10% от дарения, главно от техни народни представители. 

Костадинов разяснява и резултатите на политическите сили в страната. Първа мощ са ГЕРБ, при тях има спад с 30 % спрямо предходните локални избори, сподели той и означи, че Движение за права и свободи порастват и са втора политическа мощ. Ръстът на Движение за права и свободи не компенсира срутва на ГЕРБ, заради тази причина държавното управление явно губи най-малко на локална почва една част от своите устои, счита Костадинов. 

Относно думи на водача на ГЕРБ за нова коалиция сред “Възраждане ” и “Продължаваме промяната-Демократична България ” (ПП-ДБ), които тук-там са играли против ГЕРБ, Костадинов сподели, че е разчел мощна болежка в думите на Борисов за Банкя и за Варна. Интересно обаче, че нямаше такава реакция откакто изгубиха София, разяснява той.

“Няма коалиция, обединението си стои – тя е ПП-ДБ, Движение за права и свободи и ГЕРБ, само че в случай че Борисов не е удовлетворен от това държавно управление, ние ще му дадем опция в този момент, внасяйки вота на съмнение, другата седмица да гласоподава против него, сподели Костадинов. Нека покаже поредност в думите си и дано в този ред на мисли другата седмица да поддържа вота, който внасяме дружно с Българска социалистическа партия и с „ ИТН “ за отбранителната политика, добави той.

Костадинов разяснява, че прави оценка думите на Борисов за “Възраждане ”, за него персонално и за политиката, която води партията. На собствен ред, той уточни, че Борисов е един от най-хубавите политици в България сега.  

В отговор на въпрос за изборите в София водачът на “Възраждане ” сподели, че имат учредения да мислят, че се замисля групировка към Ваня Григорова. По думите му това ще е третата поредна групировка за последните три години след “Продължаваме смяната ” и “Български напредък ”.

Кандидатът за кмет на София и депутат Деян Николов разгласи, че влиза в Столичния общински съвет (СОС), тъй като в Народното събрание “Възраждане ” имат “изключително мощна и монолитна група, която се оправя доста добре ” и в този момент е време да основат такава и в СОС.  

Николов означи, че в София “Възраждане ” има близо 11 пъти растеж по отношение на резултата им на предходния локален избор. По думите му сега “Възраждане ” е най-голямата политическа партия в София, тъй като всички останали са обединения. Той уточни, че спрямо парламентарните избори има лек спад от 2,7 %, при доста по-ниска изборна интензивност. Горд съм, че “Възраждане ” е единствената огромна парламентарно показана партия, която резервира правилата си и не влезе във всевъзможни обединения с други партии, с феодали, с локални играчи, съобщи Николов. Ако тази ни праволинейност значи по-ниски от предстоящите от нас резултати, дано да бъде, добави Николов. 
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР