Резултатите на кандидатите на - СДС са по-високи от тези

...
Резултатите на кандидатите на - СДС са по-високи от тези
Коментари Харесай

ГЕРБ с победи над Делян Пеевски, Ицо Хазарта и Асен Василев

Резултатите на претендентите на - Съюз на демократичните сили са по-високи от тези на съперниците им в съвсем всички региони с по-ярки водачи на листи. Това сочат данните на Централната изборна комисия (ЦИК) при 100% обработени протоколи от секциите в страната.

В Благоевград някогашният министър на превоза Росен Желязков надвива над глобения по закона " Магнитски " за корупция и търговия с въздействие Делян Пеевски. В Благоевград - Съюз на демократичните сили получава 30.73% от гласовете, а Движение за права и свободи 18.71 на 100, като преднината на партията с ръководител Мустафа Карадайъ е дребна пред " Продължаваме промяната " (16.67% от гласовете), където лидер на листата е някогашният ръководител на парламентарната група Андрей Гюров.

И в Пазарджик, където Пеевски също води листата, губи от претендента на - Съюз на демократичните сили Екатерина Захариева. Там избралите - Съюз на демократичните сили са 27.73% от гласувалите, Движение за права и свободи е получила 19.02% от гласовете и е с преднина от към 3 процентни пункта пред " Продължаваме промяната " (15.89%). Водач на листата на партията на Кирил Петков и Асен Василев беше някогашният народен представител Ивайло Шотев.

В Кърджали Движение за права и свободи напълно предстоящо има доста огромна преднина по отношение на останалите партии (71.18%). Водачът на - Съюз на демократичните сили в региона Цвета Караянчева надвива над претендента на " Продължаваме промяната " Никола Минчев. Партията на Бойко Борисов има 9.6% от гласовете, а " Продължаваме промяната " - 7.37%

В Перник в конфликта сред Кирил Ананиев от - Съюз на демократичните сили и Бойко Рашков от " Продължаваме промяната " надвива претендентът от партията на Бойко Борисов. - Съюз на демократичните сили са получили 36.84% от гласовете, до момента в който партията на Кирил Петков и Асен Василев са избрали 19.28 на 100. Трета по резултат е " Възраждане " (10.79%).

В Пловдив-град - Съюз на демократичните сили (26.22%), където отпред на листата е Бойко Борисов, води с малко пред " Продължаваме промяната " (25.92%). Първи в листата от " Продължаваме промяната " е някогашният ръководител на Народното събрание Никола Минчев.

Разликата сред двете обединения е по-голяма в 25 многомандатен изборен регион (МИР) в София, където листата на ГЕРБ-СДС води Бойко Борисов и партията получава 28.35% от гласовете, а избралите " Продължаваме промяната " с лидер Христо Петров, прочут като рапъра Ицо Хазарта, са 24.36%

В 24 МИР София обаче " Продължаваме промяната " (26.54%) води на ГЕРБ-СДС (24.47%). Водачи надлежно бяха Кирил Петков и Тома Биков.

Водачът на листата на - Съюз на демократичните сили (26.45% от гласовете) в Хасково Делян Добрев надвива над претендента на " Продължаваме промяната " (19.22%) Асен Василев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР