Резултати от първото денонощие на акцията в цялата странаУдарът продължава

...
Резултати от първото денонощие на акцията в цялата странаУдарът продължава
Коментари Харесай

Решетки в „Бяло“ за 252-ма наркодилъри

Резултати от първото денонощие на акцията в цялата страна
Ударът продължава по нощни заведения в Студентския град и по курортите

Кюстендилски роми хванати с хероин

252-ма наркодилъри са арестувани през първото денонощие на акция “Бяло ”, кръстена на името, с което ромите назовават кристалите метамфетамин. Операцията се организира в цялата страна от взаимни екипи на прокурори, следователи и служители на реда, а данни от нея заяви през днешния ден основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

Образувани са 220 досъдебни производства, някои от които се водят по бързата процедура. Проверени са стотици адреси като са открити 10 домашни лаборатории и оранжерии за опиати. В множеството случаи става дума за развъждане на марихуана, каквито бяха разрушените още в първия ден на акцията оранжерии в софийските села Равно поле и Томпсън. Там бяха открити общо над 2500 растения, както и огромни количества изсушена “трева ”, подготвена за пушене. Разкрити са обаче и “кухненски ” съоръжения за подготвяне на метафетамин.

Акцент в продължаващата интервенция “Бяло ” е студентският празник 8-ми декември, научи “Труд NEWS ”. Цивилни служители на реда са пратени да се смесят с клиенти в нощните заведения в Студентския град в София, в университетските градове и по курортите Банско, Велинград, Боровец и други. В тези региони са засилени и инспекциите на КАТ за пияни и дрогирани водачи.

При акцията са хванати разнообразни типове опиати, като наред с марихуаната и синтетиката са открити и дози кокаин и хероин. Дилъри на твърда дрога - мъж на 23 години и жена на 19 години, са хванати в кюстендилския цигански квартал “Изток ”. При обиск в дома им са открити 23 дози хероин.

42-ма са общо арестуваните в Бургас и района, като съвсем половината от тях са от комплексите “Изгрев ” и “Меден рудник ”. При обиските са конфискувани оръжия и опиати. Сред арестуваните е и 24-годишна жена, която в калъф за очила си скътала 200 розови хапчета екстази с логото на автомобилната компания “Мицубиши ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР