Резултати от нови изследвания на водата в Хасково от помпени

...
Резултати от нови изследвания на водата в Хасково от помпени
Коментари Харесай

Отново изследваха водата на Хасково за уран

Резултати от нови проучвания на водата в Хасково от помпени станции "Северна зона " и "Източна зона " демонстрират, че индикаторът натурален уран е под оптимално допустимата стойност от избраната в Наредба 9 за качеството на водата за питейно-битови цели, оповестяват от ВиК Хасково.

Изследването по радиологични индикатори е извършено по искане на водното сдружение.

В интервала 10 април - 26 април 2018 година са взети 11 проби от помпените станции "Северна зона ", "Узунджово II стадий " и "Източна зона ", показват от ВиК Хасково.

Отклонение има при пробите от помпена станция "Узунджово II стадий ". При оптимално позволена стойност от 0,03 мг/л съгласно наредбата, откритото количество е 0,039 мг/л., разясняват още от сдружението, представени от Българска телеграфна агенция. Оттам показаха, че остава в действие наложената възбрана за потребление на питейната вода за пиянство и подготвяне на храна, а за популацията в Хасково са обезпечени водоноски.

Продължава работата по план "Допълнително спешно водоснабдяване на Хасково ", което се финансира по съглашение сред Министерството на районното развиване и благоустройството и Община Хасково. След въвеждане в употреба на новоизградените уреди и предаването им на ВиК оператора с позволение за прилагане, водата от тях ще бъде смесена с тази от другите помпени станции от водоснабдителната система на Хасково, което ще докара до повишение на качеството на водата и до отпадане на възбраната за потреблението и за пиянство и подготвяне на храна, осведомиха още от ВиК.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР