Резултатът за преизбирането на лидера на Да, България трябва да

...
Резултатът за преизбирането на лидера на Да, България трябва да
Коментари Харесай

Атанас Славов: Иван Гешев загуби общественото и институционално доверие, той няма да завърши мандата си

Резултатът за преизбирането на водача на Да, България би трябвало да бъде оценен през целия политически развой през предходната година. Христо Иванов е неоспорим политически водач. Да, България е партия с директна народна власт – всеки член взе участие в директен избор на водач и народен съвет. Това съобщи Атанас Славов от " " в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

По думите му конференцията е извършена в либерален дух.

„ Получихме съвсем решителен резултат за Христо Иванов. Нямаме проблем с демокрацията, дори ни укоряват, че сме прекомерно демократични. Да, България в никакъв случай не е била лява партия. В основните ни полезности няма нищо ляво. Има упреци от едни сътрудници, които се изживяват за огромни консерватори. В една нечиста среда е нужно да се нареждаме. Ние сме център дясно “, акцентира той.

Според Славов съдружното съглашение е за цялостен мандат. „ Виждаме каква е динамичността на политическия развой у нас и в чужбина. Затова всяка партия би трябвало да е подготвена във всеки един миг и за избори “, уточни депутатът от " ".

По отношение на правосъдната промяна, Атанас Славов съобщи: „ В предните два Народното събрание два пъти беше импортирано предложение за спецправосъдието. Законопроектът към този момент е на масата, следва публичното разискване и внасянето му в Народното събрание. В рамките на месец и половина Министерство на правораздаването съумя да създаде един законопроект, който е доста добър “.

„ Ще предложим цялостна смяна на Закона за правосъдната власт. Командироването е допустимо, тъй като Висш съдебен съвет не афишира състезания за повишението на съдии в законовия период “, увери Славов.

„ Делата като документи ще останат там където са и сега (сградата на спецсъдилищата), съставите, които са гледали делата, ще бъдат командировани, с цел да ги завършат, евентуално делата ще се забързат. Основната опорна точка против тази част от правосъдната промяна не устоя. Всичко е уредено по един законов и правилен метод “, акцентира депутатът.

На въпрос дали правосъдната промяна не се прави единствено и само за да се смени основният прокурор, Атанас Славов съобщи: „ е изгубил публичното и институционално доверие. Той е основен прокурор, който няма да приключи мандата си. Въпросът е в каква страна желаеме да живеем “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР