Резултатът от референдума в Иракски Кюрдистан не е изненада, каза

...
Резултатът от референдума в Иракски Кюрдистан не е изненада, каза
Коментари Харесай

Зухер Мохамад: Решаването на кюрдския проблем ще донесе мир и стабилност в региона

Резултатът от референдума в Иракски Кюрдистан не е изненада, сподели в предаването „ Събота 150 “ Зухер Мохамад от кюрдската общественост в България след извършения тази седмица референдум, на който 92% от гласувалите се оповестиха за самостоятелност.
Това е битката на кюрдите от години. Резултатът е напълно действителен. /…/ Първата стъпка беше референдум. Втората стъпка ще бъде договаряния, кръгла маса, с цел да може по кротичък метод да се схванат.

Според Мохамад, референдумът е реалност и няма по какъв начин той да бъде анулиран. Решаването на кюрдския проблем ще донесе мир и непоклатимост в района, безапелационен е Мохамад.

Абдул Мао разяснява също: В този референдум кюрдският народ упражни правото си за самостоятелност или най-малко за националните си права в границите на Ирак. Мисля, че няма нищо по-демократично от това един народ да дефинира независимостта си или да се самоопределя. Не мисля, че е нещо неправилно. Призовавам демократичния свят и организации да ни поддържат и да се отнасят с схващане към нашия избор.  

Според него колкото по-бързо се реализира тази самостоятелност, толкоз по-бързо ще се решат проблемите освен в Ирак, само че и в района:

Решаването на кюрдския въпрос, основаването на една такава страна считаме, че ще реши значително проблемите в Близкия изток.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР