Резултатът от днешната среща е, че ще има работна група,

...
Резултатът от днешната среща е, че ще има работна група,
Коментари Харесай

Конституционна комисия без Пеевски ще прави промените

Резултатът от днешната среща е, че ще има работна група, в която да се обсъдят другите хрумвания, с цел да можем по-бързо да напредваме с концепциите за промени в Конституцията. Реформата в правосъдната система стартира с измененията в Конституцията, само че не завършва с тях – след измененията в Конституцията би трябвало да се създадат и промени в другите закони. Това сподели пред публицисти в Народното събрание ръководителят на ПГ на Мустафа Карадайъ  Мустафа Карадайъ Мустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, след срещата на министъра на правораздаването, водачите на ГЕРБ-, " - " и, на която бяха разисквани промени в Конституцията, съобщи кореспондент на.

Според нас измененията ще се случат, означи депутатът от и член на конституционната комисия.

Разбрахме се да махнем тяснопартийното начало. Ще изберем чисто нова конституционна комисия, с цел да няма разправии кой и по какъв начин взе участие, тъй като България и Конституцията са по-големи от всяка партия. Всички ще си излъчат единствено тесни специалисти, а водачите на партиите плюс знаковите политически лица ще разясняват процеса от тяхната позиция, съобщи Пеевски.

До края на другата седмица ще има работна група, с цел да забележим главните линии, в които се припокриват всички планове. Ако не се разберем авансово какво ще вършим по главните точки, няма да свършим нищо. Това беше апелът от – да решим какво желаеме да свършим, тръгваме ли действително да вършим нещо или просто си приказваме, уточни депутатът.

Аз върша крачка обратно в името на България и на Конституцията, тъй като измененията са неотложни. Крачката я вършат всички – както не взе участие господин Иванов и той няма да излъчи знакови лица, също - никой няма да излъчва знакови лица от партиите, с цел да я няма тежестта на всяко политическо лице. Ние политиците ще си приказваме какво е значимо да се случи, ние с ръководителя на не излизаме от процеса, всяка парламентарна група ще разисква това, което се предлага, точките по тематиките ще бъдат съгласувани и с нас, само че дано да работят специалистите, с цел да вървим напред. Има единодушие по главните пунктове, има цялостно единодушие да разградим безграничната власт на основния прокурор, считам че има единодушие да са два Съвета (има поради Висшия правосъден съвет – б.ред.), с цел да могат съдиите да са независими, да се усилят пълномощията на инспекторатите. Смятаме, че процесът ще тръгне след седмица, разяснява.

Фигурата на основния прокурор по-скоро няма да бъде премахвана, тъй като има конституционно решение, което пречи да бъде отстранена. Ще ограничим пълномощията на основния прокурор, с цел да няма събития, които имахме в предишното, посочи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР