Резултатът от акцията на прокуратурата няма да е толкова бомбастичен,

...
Резултатът от акцията на прокуратурата няма да е толкова бомбастичен,
Коментари Харесай

Емил Димитров – Ревизоро: Резултатът от акцията на прокуратурата няма да е бомбастичен

Резултатът от акцията на прокуратурата няма да е толкоз натруфен, колкото някои си мислят, само че ще има предварителна защита, съобщи в предаването „ Лице в лице” Емил Димитров – Ревизоро, който е ръководител на парламентарната комисия за наблюдаване на приходните организации, битка със сивата стопанска система и контрабандата.

„ Винаги излиза нещо от тази акция, въпреки и не това, което хората очакват– всички да бъдат затворени и колите да бъдат иззети. Много постоянно предприемачи, които записват минимални облаги или съвсем работят на загуба, имат задоволително приходи да си купят такива коли, само че евентуално при множеството от половината ще излезе, че всичко е обикновено.

Но ще има предварителна защита – хората със скъпи коли ще се замислят дали могат да отговорят от къде са им приходите, предварителната защита е добра”, беше мнението на Димитров.

„ Определено доста скъпи коли се движат, а не виждаме стопанската система да има голям растеж, не виждам милиони и хиляди фабрики да работят с огромна печалба”, уточни още той.

Димитров отговори и на въпроса дали е била „ пробита” системата на Национална агенция за приходите и Митниците, като можела елементарно да се манипулира.

Безспорно нарушаване на митниците има , имало е опция да се влиза с една ключова дума или да се изтрива информация, или тя да е непълна, само че по-късно – след сигнал от 2016 година – всички недостатъци са отстранени.

Има 300 000 транзакции, в които информацията, която е въведена, не подхожда на тази в митниците – само че това е за доста остарял период”, уточни Димитров.

„ Проблемът е дали същата компания ще продължава да създава такива софтуерни артикули. Това е касовият уред на страната, не би трябвало да го оставим някой да го манипулира дистанционно”, добави той.

„ Цялата история е направена да удари Владислав Горанов , тъй като той раздава парите, а всички политики се извършват с пари. Всъщност ударът е за който и да е финансов министър, както и да се споделя той”, счита Ревизоро.

На въпроса кой може да стои зад подобен удар той отговори: опозицията.

По думите му това е бил обмислен удар и той до огромна част е съумял, тъй като за пръв път се прави избор на съмнение на кабинета поради приходната част, респективно е имало и опит да бъдат очернени и митниците”, сподели още той.

Вижте още във видеото:

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР