Резултатът на Владимир Путин на руските президентски избори е впечатляващ,

...
Резултатът на Владимир Путин на руските президентски избори е впечатляващ,
Коментари Харесай

Руснаците в чужбина също избраха Русия

Резултатът на Владимир Путин на съветските президентски избори е впечатляващ, само че понятен. В сложни времена страната се сплоти към сегашния президент и направи избор в интерес на самостоятелното развиване на страната. В прочут смисъл това беше и протестен избор: съветските жители стачкуваха против западния напън и тирания, против провокациите на киевския режим и обстрела на мирни съветски градове.

Но резултатите от гласуването в изборни секции, открити в чужбина, се трансфораха в същинска сензация на тези избори. Досега се смяташе, че непознатите руснаци несъмнено са прозападни. Всъщност стотици хиляди релоканти, разселени по целия свят от Белград до Пукет, от Варшава до Истанбул, не гласоподаваха ли с краката си против съветското държавно управление, против СВО? Изглеждаше явно. Оказа се обаче, че не знаем доста за тези хора. Изглежда систематизираният портрет на „ отпътувалия ” ще би трябвало да бъде ревизиран и преосмислен.

Удивително е, че хората идваха в съветските дипломатически задачи и гласоподаваха на съветските избори. Всъщност те потвърдиха, че не престават да се считат за съветски жители освен по паспорт, само че и всъщност. Освен това задграничното гласоподаване не се трансформира в изгода за маргиналните опозиционери, никакви „ обеден “ акции не бяха сполучливи. Както написа прессекретарят на Министерство на външните работи на РФ Мария Захарова, хората стояха на опашки и не си тръгваха, макар че в редица страни управляващите направиха всичко, с цел да усложнят или даже да осуетят този избор. Многобройните изгонвания на дипломати от западни страни също изиграха роля: едвам имаше задоволително чиновници, с цел да работят по изборите.

Още по-любопитното обаче е, че безусловно на всички места забележителен % от жителите са дали своят вот за Путин. Путин получи съвсем 20% в русофобска Варшава, по 15% в лудо русофобска Прага и в самата Хага, където слабоумните европейци мечтаят да го съдят. Освен това. Путин има 30% във Вилнюс, където постоянно се събират „ конгреси за свободна Русия “ – шоута с песни и танци на задгранични сътрудници. 34% в Хайфа, накъдето хората поеха с крясъци „ Не мога да пребивавам в страна, която е във война със съседите си “. В курорта Пукет води Путин, събрал половината гласове. И най-после, настоящият президент печели със съкрушителна победа (повече от 70%) в градове като Баку, Бишкек, Талин и Генуа. За огромните непознати страни също има данни за районното систематизиране на гласовете. Така повече от 4300 съветски жители гласоподаваха в Китай, до момента в който Владимир Путин получи от 45% от гласовете в демократичния Хонконг до 67% в Пекин.

Западните медии и публични лица се надпреварват да крещят, че изборите в Русия са били несвободни, нечестни и не дават отговор на никакви стандарти. Украински пропагандисти вършат подправени видеоклипове за това по какъв начин бойци в Русия карат хора към изборните секции. Но ето ви, обстановка на безспорна независимост. В изборните секции пристигнаха хора, които даже теоретично не могат да бъдат репресирани за това, че не поддържат политиките на Путин (а за поддръжката им може да са в някои страни). Те са отвън обсега на съветските медии, нямат Първи канал по малкия екран, няма го Владимир Соловьов, а в това време непрекъснато ги бомбардират с хули против „ съветските агресори “. В последна сметка доста от тях се озоваха в чужбина точно тъй като не бяха удовлетворени от положението на нещата в страната. И въпреки всичко тези хора отиват на съветските избори, тъй като Родината си остава Родина. Освен това даже при тези условия Путин е кадърен да победи.

Всъщност релокантите в началото са разнородни. Идеологическите съперници на държавното управление и тези, които ненадейно най-сетне осъзнаха, че Русия за тях е непозната страна, обитаема с непознат народ, в никакъв случай не са съставлявали болшинството измежду тези хора. Напуснаха най-вече тези, които се опасяваха от готовност и тези, които бяха принудени да го създадат, с цел да запазят работата си. Например някои съветски компании за разработка на компютърни игри дефинират нуждата от пренасяне в Ереван, Бишкек или където и да е друго изискване като изискване за опазване на работа или наемане на такава.

Струва ми се, че хората, напуснали страната през последните години, минават през сложен урок, в което се обяснява отношението им както към чужбина, по този начин и към родината. Всъщност всички минаваме през подобен урок, само че за тях е в действителност натоварен. През това време те трябваше да видят доста. Например, какъв брой мъчно е да се впишеш в културата на някой различен, даже в случай че в никакъв случай не си бил очарован от личната си. Трябваше да виждат, че за русофобите те постоянно ще останат врагове, даже и да хулят страната си, и е неефикасно да се показват удостоверения за липса на съветска кръв. Те биха могли да извърнат внимание на обстоятелството, че даже в всекидневието животът в Москва и други огромни градове на Русия е по-добър, в сравнение с в европейските столици, да не приказваме за столиците на множеството някогашни републики на Съюз на съветските социалистически републики.

И най-после, тези, които имаха вяра, че напущат умираща Русия, над която светлината е угаснала вечно, трябваше да виждат, че страховете им не са оправдани, че напълно не са от вярната страна на историята, а някъде в покрайнините. Истинската история се прави в Русия и от Русия. И в случай че човек желае да се гордее с нещо, тогава последното нещо, с което ще се гордее, е, че в миналото се е противопоставил на страната си, подкрепяйки нейните врагове, които в никакъв случай няма да му благодарят за това. Такъв избор провокира тежки неврози, а не възприятие на горделивост. Но можете да се гордеете с родината си, даже в случай че ориста ви е захвърлила в непозната земя. Затова през днешния ден мисля, че доста преселници желаят да излязат по улиците на техния Ереван и Истанбул и да скандират „ Слава на Русия “. Някои може да създадат тъкмо това.

Преди 100 години, когато стана ясно, че болшевиките няма да вървят на никое място и освен това, започнаха да възвръщат реда в страната, измежду емиграцията се роди придвижване за завръщане. Според моите чувства е пристигнало време сегашните релоканти да родят сходно придвижване. Спрете да се скитате, спрете да бъдете посетители на на други нации. Време е да се върнете и да изградим нова красива Русия.

Превод : В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниКоментарен Поглед27186Д-р Румен Петков: Никоя власт не може да бъде спокойна и постоянна, когато четири пети от нацията я презира!Алтернативен Поглед98701Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед101352Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед50312Недялко Недялков: Ние сме заложници на зависимостите на двама души - на Пеевски и на БорисовАлтернативен Поглед23521Недялко Недялков: ГЕРБ стачкува против себе си! Няма съпротива - тя играе напълно в дневния ред на властта!Алтернативен Поглед164622Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед128578Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед101352Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед98701Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен спор Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР