Резултатът на местните избори е непредвидим. Ако ПП-ДБ загубят изборите

...
Резултатът на местните избори е непредвидим. Ако ПП-ДБ загубят изборите
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Ако ПП-ДБ загубят изборите в София, трябва да се обесят

Резултатът на локалните избори е непредвидим. Ако ПП-ДБ изгубят изборите в София, би трябвало да се обесят.

 

Такъв коментар направи в ефира на БНТ  социологът Андрей Райчев.

 

" Президентът Румен Радев несъмнено е водач на опозицията. Той изостри обстановката. Тя беше " шамар-шамар " до неотдавна, те го ударят, той отвърне. Сега стана " ударят му пестник, той дава отговор с два ", сподели още той, анализирайки обстановката в страната. Според него друга съпротива са двете дребни партии Българска социалистическа партия и " Възраждане ", само че водач е Радев.

По думите му това държавно управление напълно зависи от Бойко Борисов. Той ще го смъкна, когато му е комфортно, сподели още Райчев. Това ще стане, когато Възраждане изпревари ПП-ДБ и се трансформира във втора политическа мощ, сподели още Райчев.

Президентът е почетен ръководител на " Възраждане ", той е все по-слаб, по тази причина става нервен, разяснява политологът Светослав Малинов.

Борисов доста отчетливо излиза от борбата с президента, той пази като очите си връзките с Демократична България, а с Политическа партия са надолу, сподели Райчев.

Истинската заплаха за държавното управление е от вътрешната страна. Искам да предупредя, че от локалните избори не трябва да се вършат заключения за парламентарни. Да спечелиш София, Пловдив, Варна не значи, че ще повториш резултата при избор за депутати, съобщи Малинов.

 

Това държавно управление и тази политическа настройка е връстник на войната и ще си отиде с войната, счита Андрей Райчев. Той напомни, че европейската настройка е 100% поддръжка за Украйна, а 60% от българите са на противоположното мнение.

Според Малинов сега имало усмиряване и привикване с концепцията, че имаме работещ парламент. Той е на мнение, че не е толкоз лесна скалата " за " и " срещу " Украйна.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР