Резон в мотивите на Радев има, но президентът не е

...
Резон в мотивите на Радев има, но президентът не е
Коментари Харесай

Проф. Близнашки: По-добре Радев да беше подложен на импийчмънт, не може да е пазител на Конституцията

" Резон в претекстовете на Радев има, само че президентът не е публиката, предвид на материята, която е подбрал, с цел да я оспори в Конституционния съд. Това е напът да трансформира нещастието на конституционната промяна в трагикомедия. Отсъства централната тематика - правосъдната власт и най-много това, което направиха с Висшия правосъден съвет. Разфасоваха го на три органа, това е напълно противоконституционно, откъдето и да се огледа ", каза преподавателят по конституционно право проф. Георги Близнашки  Георги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 година в с. Скравена, Софийска в студиото на " Денят ON AIR ".

По думите му на никое място в Европа няма сходно нещо.

" Съветникът на президента - Крум Зарков, работи от близко с " Демократична България ", те са доста близки с Христо Иванов, една и съща ехидна усмивка озарява техните физиономии. Те считат, че са надхитрили всички. Дори видяхте, че Съюзът на съдиите, който би трябвало да бъде главният герб на смяната, се опълчи на разделянето на Висш съдебен съвет. Ако беше същински президент, той щеше да стартира своите възражения точно от Висшия правосъден съвет ", добави проф. Близнашки в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че президентът не може да бъде страж на Конституцията.

" Президентът не може да бъде коректив на ръководството. През цялото време Радев приказва като един възможен водач на опозицията. Това не е негова работа, по формулировка той би трябвало да бъде съдия на ръководството и отсам страж на Конституцията ", безапелационен е преподавателят по конституционно право.

Проф. Близнашки разясни, че двойното поданство за депутати и министри по принцип се позволява единствено и само по изключение: " Има интернационална спогодба за отбягване на двойното поданство. Всяка страна, която приема нови жители, изисква от тях да се откажат от остарялото си поданство, с цел да получат новото. Двойно поданство не се придобива просто ей по този начин ".

Той счита, че това се прави под непозната диктовка.

" Промените за служебния кабинет са напълно " анти-Радев " поради поредицата от служебни държавни управления, които наблюдавахме, на него доста му хареса. Там той вкара своите другари. По-добре да бяха подложили Радев на импийчмънт, тъй като той непрекъснато нарушава Конституцията ", акцентира проф. Георги Близнашки  Георги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 година в с. Скравена, Софийска, като добави, че изоставаме извънредно доста в правната сфера.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР