Резолюцията за България и климатичният закон са принудили Европейската народна

...
Резолюцията за България и климатичният закон са принудили Европейската народна
Коментари Харесай

Заради резолюцията за България, ЕНП реже бунтарите от влияние

Резолюцията за България и климатичният закон са принудили Европейската национална партия (ЕНП) да напомни на евродепутатите си строгите партийни правила. Едно от тях е, че нелоялните на партийната линия членове на политическата група няма да бъдат назначавани за докладчици и даже за докладчици в сянка.
Още по тематиката
" Политико " оповестява, че съгласно оповестено писмо единствено усърдните и правилни членове на партията в Европарламента ще имат право на въздействие върху законодателството и твърди, че става дума за нови правила на групата.

" За разпределението на отчетите ще има един главен аршин и той се назовава преданост. Доброто познаване на обещано досие попада измежду " останалите критерии ", като опит и подготовка, добавя " Политико ".

" Става дума не за нови, а за остарели правила, които бяха напомнени преди гласуването на Общата селскостопанска политика преди 10-ина дни, а съществена причина за това беше вотът на бунтарите по резолюцията за България и задачите на климата ", съобщи пред " Хоризонт " чудесно осведомен източник. Той акцентира, че тези две тематики са били капката, от която е преляла чашата.

Шестима евродепутати от ЕНП, измежду които Радан Кънев, гласоподаваха в поддръжка на резолюцията за България, 23-ма от групата се въздържаха.

Проблемът се е появил и при вота по климатичния закон при започване на октомври, когато Европарламентът одобри, в това число и с гласовете на групата на ЕНП, понижаване на нездравословните излъчвания до 60 на 100 до 2030-та година макар партийната заръка да се гласоподава в интерес на съкращаването им до 55 на 100, предава БНР.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР