Резолюцията за България е знак за това, че страната ни

...
Резолюцията за България е знак за това, че страната ни
Коментари Харесай

Елена Йончева: ЕС даде жълт картон на Борисов |

Резолюцията за България е знак за това, че страната ни излиза отвън европейския път. Тя демонстрира, че Борисов вади България от Европа с ръководството си в последните 10 години, разяснява евродепутатът Елена Йончева в изявление за.

Според нея всички, които приказват за Истанбулската спогодба и ОМО „ Илинден “, отклоняват вниманието от главното, за което приказва тази резолюция, а то е върховенството на закона и правата на индивида.

Йончева счита, че освен ГЕРБ и националистите, водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова също взе участие в изместването на центъра по отношение на резолюцията, за която са дали своят вот 358 евродепутати. Във финалния текст Европарламентът показва надълбоко страдание по отношение на утежняването на правилата на правовата страна, независимостта на правосъдната система, битката с корупцията и свободата на медиите.

„ Документът споделя, че това държавно управление не е законно за Европейски Съюз, това е „ жълт “ картон за държавното управление, идващият би трябвало да е „ червен “ от Европейска комисия, само че знаете, че тя доминирана от Европейската национална партия, като цяло, с дребни изключения, не поддържа тази резолюция, заради тази причина зам.-председателят на Екологичен потенциал Катарина Барли сподели, че е време ЕНП да застане зад главните правила на Европейски Съюз, отбрана на правовата страна, на демокрацията и на свободата на медиите “, разяснява още Йончева.

 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР