Резолюцията на Европейския парламент, с която се призовава ЕС да

...
Резолюцията на Европейския парламент, с която се призовава ЕС да
Коментари Харесай

Китай порица резолюцията на Европейския парламент за Хонконг

Резолюцията на Европейския парламент, с която се приканва Европейски Съюз да сезира Международния съд, в случай че Китай одобри новия закон за националната сигурност в Хонконг, изкривява съществено обстоятелствата и се равнява на открита интервенция във вътрешните работи на Хонконг, съобщи Ю Вънцзе, представител на комисията по външни работи на китайския парламент, представен от Ройтерс.

Китайският парламент преглежда от четвъртък план на нов закон за националната сигурност в Хонконг. Резолюцията, призната с 565 гласа " за " при 34 " срещу " и 62 " въздържал се ", няма обвързваща мощ, само че политическите сигнали, които изпращат, могат да повлияят на политиката, напомня Ройтерс.

Евродепутатите приканиха Европейски Съюз освен да сезира Международния съд, а и да обмисли дали да наложи стопански наказания на Китай, съобщи Българска телеграфна агенция. Страните членки на Европейски Съюз към този момент показаха " съществено безпокойствие " от новия китайски закон, който съгласно продемократични деятели, дипломати и някои предприемачи ще изложи на риск полуавтономния статут на Хонконг и ролята му като световен финансов център.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР