Резолюцията на Европейския парламент относно принципите на правовата държава и

...
Резолюцията на Европейския парламент относно принципите на правовата държава и
Коментари Харесай

Президентът: Резолюцията на ЕП развенча пропагандната риторика на управляващите

" Резолюцията на Европейския парламент по отношение на правилата на правовата страна и главните права в България развенча пропагандната реторика на ръководещите " - по този начин президентът Румен Радев разяснява пред публицисти във Варна гласувания през вчерашния ден от Европарламента документ.

По думите на държавния лава резолюцията показва пагубно ниското равнище на доверие в българския парламент.

" От тази обстановка може да се излезе с бързи, почтени избори, които да образуват незабавно нов парламент с нужното доверие и този парламент да излъчи ръководство, което да дава отговор на европейските правила за бистрота, за отчетност и за отговорност. Така може да се върне европейският либерален образ на България и да се върне доверието на вложителите ", акцентира Радев.

По-рано обаче ръководителят на Народното събрание и народен представител от ГЕРБ Цвета Караянчева разяснява:

" Тази резолюция е един политически акт, тя няма нито законодателна, нито правна стойност. Ние сме посочили, че се съобразяваме с рекомендациите на Европа, които са в отчетите, който към този момент е отминал. Най-важното, което поехме като ангажимент - да продължим да работим по промените. Резолюцията се употребява само от опозицията и ще видите какво ще се случи идната седмица, само че, за жалост, има двоен стандарт в тази резолюция, тъй като не попаднаха и забележките на нашите евродепутати ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР