Резников ще бъде преместен на друга министерска длъжност и ще

...
Резников ще бъде преместен на друга министерска длъжност и ще
Коментари Харесай

Ключова рокада: Сменят военния министър на Украйна frognews.bg

Резников ще бъде изместен на друга министерска служба и ще бъде сменен от Кирило Буданов, началник на организацията за военно разузнаване. По думите на Арахамия той ще поеме поста на министър на стратегическите промишлености. Според него " силовите " организации на Украйна - като министерството на защитата - не би трябвало да се управляват от политици по време на война, а от хора с опит в защитата или сигурността.

Смяната на Резников ще бъде най-важната смяна в държавното управление до този миг. Тя идва на фона на множеството оставки и уволнения след корупционния скандал в края на предишния месец и обещанието на Зеленски Украйна да отговори на западните стандарти за битка с корупцията.

Самият Резников разяснява пред украинската онлайн медия Факти ICTV, че новото министерство е вест за него. 

" Ако ненадейно получа такова предложение от президента на Украйна или министър-председателя, бих го отказал, тъй като нямам експертиза “, сподели Резников.

Няма коментар от Зеленски. Съветникът му Михайло Подоляк съобщи единствено, че Резников е бил " извънредно ефикасен във връзка с връзката с сътрудниците на Украйна " и са помогнали доста при военните доставки. 

" Преговорите не са просто математически формули, само че и персонални връзки. И доверие. За страдание, през днешния ден губим известна степен на доверие в нас “, сподели Подоляк.

Министерството на Резников се оказа забъркано в корупционен скандал поради контракт за храна за армията, който предвиждаше заплащането на мощно повишени цени. Това провокира публичен отзив. Един от неговите заместник-министри беше уволнен, а двама други висши чиновници също напуснаха постовете си. Скандалът накара Зеленски да предприеме огромна смяна, която докара до напускането на редица регионални шефове, заместник-министри и други чиновници.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР