Резкият спад на криптовалутите дойде на фона на разочароващото представяне

...
Резкият спад на криптовалутите дойде на фона на разочароващото представяне
Коментари Харесай

Пазарът на криптовалута претърпя най-големия си спад през последната година, като загуби $500 млрд

Резкият спад на криптовалутите пристигна на фона на разочароващото показване на фондовия пазар, като S&P 500 се намали с 4,4% за същия интервал от време.

Слабите данни за заетостта, забавянето на растежа измежду водещите софтуерни акции и възобновените страхове от криза в Съединени американски щати доведоха пазара до спад.

Някои огромни компании, в това число Microsoft и Intel, разгласиха по-слаби от предстоящото финансови резултати за второто тримесечие, до момента в който пазарният водач NVIDIA беше обиден от упованията за идно понижение на лихвите през септември, което докара до приключване на капитал.

За финален път подобен внезапен спад на криптовалутите за три дни беше следен в средата на август 2023 година

Цената на Bitcoin ( BTC ) и Ethereum ( ETH ) също падна внезапно по време на неочакваната пазарна ликвидация на 5 август. Само през последните два часа тези активи са се сринали надлежно с 10% и 18%.

Към момента на издание, BTC и ETH през последната седмица са изгубили 20% и 28%.

Сред 10-те най-хубави криптовалути по пазарна капитализация Solana Network ( SOL ) беше най-тежко наранена, спадайки с 30,6% от 30 юли.

Някои пазарни коментатори също показаха поредицата продажби на Jump Crypto като утежнителен фактор. Според данните на Arkham Intelligence, през последните няколко дни комерсиалната компания е изгубила стотици милиони долари активи.

Индексът на страха и алчността на криптовалутите, който наблюдава настроенията на пазара към BTC и останалите криптовалути, спадна назад до равнището на „ боязън “ и е на 26 по време на публикуването, съгласно данни от Alternative.me.

Пазарът на криптовалутите го чака още една предизвикателна седмица, защото ще би трябвало да компенсира огромна част от загубите през уикенда с нараснала спот и деривативна интензивност от обичайните финансови институции.

Трябва да се означи, че общата капитализация на пазара на криптовалута е спаднала със забележителните 17% през последните 24 часа, достигайки 1,79 трилиона $, съгласно данни от CoinMarketCap.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР