Резкият скок в броя на положителните проби за COVID-19 за

...
Резкият скок в броя на положителните проби за COVID-19 за
Коментари Харесай

Тревога: Пазарджишко влезе в жълтата зона по заболеваемост о...

Резкият скок в броя на позитивните проби за COVID-19 за последните две седмици в област Пазарджик и покачвания брой на хоспитализации, изключително в общините Пазарджик и Пещера, постановат прецизен надзор по съблюдаване на разпоредените противоепидемични ограничения от Министерство на здравеопазването и в осъществяване на Националния проект за справяне с пандемията. Това сподели заместник-областният шеф Стоян Парпулов на съвещанието на Областния спешен щаб за битка с COVID-19, което се организира през днешния ден в регионалната администрация. На предходното съвещание на Щаба, извършено на 26.07.2021 г, регистрираната заболеваемост в региона е била 16,6. на 100 000 население Към днешна дата тя е към този момент 102,5, което слага област Пазарджик в жълтата зона по заболеваемост от COVID-19.

Директорът на РЗИ Пазарджик доктор Хюля Шериф показа данни за настоящата епидемиологична конюнктура. Според нея общия брой дейни Коронавирус пациенти в област Пазарджик към днешна дата е 263. От тях инфектираните с ковид лица на домашно лекуване сега са 211. Хоспитализираните пациенти с ковид сега по лечебни заведения са 52. Разпределението е следното:

" МБАЛ - Пазарджик " – 31

" МБАЛ - Уни Хоспитал " (Панагюрище) – 2

" МБАЛ - Велинград " – 3

" МБАЛ Проф. Д. Ранев " (Пещера) – 9

" МБАЛ Здраве - Велинград – 1

" СБАЛПФЗ " (Пазарджик) – 5

- Брой на пациентите на интензивно лекуване – 1

- Медицински лица дейни все още с COVID-19 – 5

- За последните 24 часа екипите на ЦСМП Пазарджик са реагирали на 8 повиквания за пациенти с ковид. Седем са в община Пазарджик и едно в община Пещера.

- Общ брой инфектирани от началото на епидемията в област Пазарджик – 11 682

- Общ брой умряли – 881

- Брой на лицата сложени под карантина за региона към днешна дата – 1 180

- Общи брой имунизирани – 56 806 (от които 28 031 със приключена имунизация).

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР