Резки рокади в Програма Хоризонт на БНР предприе новото ръководство

...
Резки рокади в Програма Хоризонт на БНР предприе новото ръководство
Коментари Харесай

Сериозни промени в `Хоризонт` - смениха директора, отнеха ресора на Силвия Великова

Резки рокади в Програма " Хоризонт " на БНР предприе новото управление на радиото. Само за ден програмата осъмна с нов шеф и с лишен сектор на един от знаковите си публицисти Силвия Великова, която към този момент няма да е и водещ на предаване.
Директорът на програмата Ивайло Савов е пенсиониран с решение на Управителния съвет. Мотивът е, че Савов е придобил право на пенсия.
Неговото място като изпълняващ длъжността шеф на " Хоризонт " ще заеме досегашният ѝ основен редактор Николай Кръстев. Той ще заема поста до избор на нов шеф на програмата.
Смяната не е непредвидена. За нея новият общоприет шеф на БНР Светослав Костов разгласи, че се чака, само че не в този момент, а след изборите - към Нова година. Не се показва за какво решението е взето по-рано.
Ръководството на БНР изрича признателност на Ивайло Савов за дългогодишния му труд в националната медия.
Савов е почнал журналистическата си кариера през 1981 година като новинар, кореспондент и водещ на юношески излъчвания в Радио Шумен. Между 1985 и 1992 е сътрудник на БНР, а от 1992 до 2011 година е шеф на Регионалната радиостанция в Шумен. Близо 20 години Савов заема длъжности в управителните органи на БНР. Той е бил член на Дирекционния съвет и член на Програмния съвет на БНР, работил е и в Българската национална телевизия.
Това е следващата промяна на хора на основни позиции в Радиото след идването на Костов.
Новините на " Хоризонт " са тези с най-високо доверие измежду аудиторията, демонстрират постоянно социологическите сондажи. Затова ръководството на програмата се счита за лакмус за журналистическата самостоятелност в радиото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР