Резиденцията на иракския премиер в Багдад беше атакувана с дрон.

...
Резиденцията на иракския премиер в Багдад беше атакувана с дрон.
Коментари Харесай

Опит за покушение срещу иракския премиер

Резиденцията на иракския министър председател в Багдад беше атакувана с дрон. Той е незасегнат, само че са потърпевши 7 от охранителите му. Все още никой не е поел отговорност за нападението.

Три дрона, цялостни с експлозив трябвало да ударят премиерската резиденция в Багдад. Два били свалени. Третият блъснал постройката.

" Домът ми беше обект на страхлива офанзива. Но с помощта на Бог, аз и хората, с които работя сме добре ", разяснява иракският министър председател Мустафа ал Казими.

Резиденцията се намира в Зелената зона на Багдад - най-охраняваният регион на иракската столицата.

От месец Ирак още веднъж е мощно разграничен. Изборите на 10 октомври хвърлиха страната в тежка политическа рецесия. Прошиитските партии изгубиха доста от досегашните си депутатските места. Обвиниха премиера във подправяне на резултатите. В петък по време антиправителствен митинг почина един човек, а десетки бяха ранени.

" Направиха го, с цел да отвлекат вниманието от това, което се случва на митингите ", настояват някои поданици.

Дронове, цялостни с експлозиви е тактичност, която Ислямска страна използваше при обсадата на Мосул преди 4 години. С дрон при започване на 2020-та в Багдад беше погубен най-влиятелният ирански военачалник. Според доста иракчани, зад офанзивата против премиерската резиденция стоят непознати сили.

" Това, което се случи е доказателство за слабостта на страната ", споделят хората.

След офанзивата, новите страхове на иракчаните са, че политическата рецесия ще се задълбочи още повече.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР