Резиденцията на Доналд Тръмп във Флорида – Мар-а-Лаго“ е била

...
Резиденцията на Доналд Тръмп във Флорида – Мар-а-Лаго“ е била
Коментари Харесай

Претърсването на Мар-а-Лаго“ от ФБР – заради подозрения за укрити материали

Резиденцията на Доналд Тръмп във Флорида – „ Мар-а-Лаго “ е била че някогашният президент или неговият екип не са върнали всички документи и материали, които са благосъстоятелност на държавното управление.

Това твърди източник, поискал анонимност, съобщи Си Ен Ен. Смята се, че невръщането на тези документи съставлява опасност за националната сигурност . Агентите на ФБР са в „ Мар-а-Лаго “, откакто по-рано тази година следователи се срещнаха с юристите на Тръмп и претърсиха помещение, в което досегашният президент държеше документи.

В Заповедта за обиск се цитират и Закона за работа с класифицираните документи, и Закона за президентските архиви. По време на днешната акция се припомниха мнения от страна на хора от обкръжението на Тръмп, съгласно които следствието било в застой. В продължение на месеци следователите проучваха по какъв начин Тръмп е работил с материалите, които взима със себе си, откакто напуща Белия дом.

Претърсването на „ Мар-а-Лаго “ е първият случай в американската история, когато се претърсва дом на някогашен президент. По непотвърдена информация Тръмп не е съдействал на проверяващите органи и даже ги е заблуждавал.
 Тръмп и Байдън водят в изследвания за изборите през 2024 година
Тръмп и Байдън водят в изследвания за изборите през 2024 година

Сред републиканци и демократи те към момента са любимци

Тръмп отхвърля обвиняванията и твърди, че следствието е политически стимулирана акция , която има за цел да провали опита му да се върне в Белия дом.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР