Резиденция Шабла ще остане публична държавна собственост и няма да

...
Резиденция Шабла ще остане публична държавна собственост и няма да
Коментари Харесай

Резиденция Шабла ще остане публична държавна собственост, няма да бъде продавана

Резиденция " Шабла " ще остане обществена държавна благосъстоятелност и няма да бъде продавана. Тя ще продължи да се употребява за публични мероприятия на Народното събрание, Министерския съвет и Администрацията на президента и при посещаване на задгранични делегации и посетители. В тези случаи защитата ѝ още веднъж ще се поема от НСО, излиза наяве от отговор на служебния министър председател Гълъб Донев на въпрос на народния представител от ГЕРБ-СДС Деница Сачева, осведоми пресцентъръта н ГЕРБ-Добрич.

Преди две седмици Министерският съвет одобри разпореждане, с което смъква непрекъснатия държавен контрол на резиденцията от края на февруари 2023 година Причината е, че тя не попада в така наречен " значими за държавното ръководство стратегически обекти ".

Според претекстовете на началника на НСО от 2019 година, досега в обекта е обитавал единствено един човек на висша управителна служба. Това се е случило през предходната година. От края на февруари идната година за сигурността на резиденцията ще се грижат назначени от шефа й пазачи на трудово правно отношение, се споделя в прессъобщението.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР